Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 13, 2011

ONCOMETRU ONICOGRIFOZA ONICOLIZA ONICOMICOZĂ ONIRISM – DEFINITIE MEDICALA

Publicat pe 13 ian. 2011 at 11:59pm

>ONCOMETRUUn aparat medical ce măsoară volumul de sânge ce circulă la nivelul membrelor.ONICOGRIFOZAO îngroşare anormală a unghi­ilor de la degetele mâinilor sau picioarelor, cauzată de o infecţie fungică.Unghiile întărite, îngroşate şi de culoare galbenă indică de obicei o afecţiune cunoscută sub numele de onlcogrifoză. De obicei cauza este o infecţie fungică.ONICOLIZASepararea unei unghii de patul unghialONICOMICOZĂO infecţie fungică a unghiilor ce poatesăse dezvolte atât la unghi­ile degetelor de ma mână, cât şi la cele de la degetele picioarelor.ONIRISMStare delirantă, acută sau suba-cută, care însoţeşte unele stări psihopatologice, ce se caracteri­zează prin…

omfalita omfalocel OMOLOG OMONIM oncogen oncologie – Definitie Medicala

Publicat pe 13 ian. 2011 at 11:56pm

>omfalitaInflamaţie a regiunii ombilicale.

omfalocelO tulburare ce apare în dezvol­tarea fătului, în care organele abdominale herniază din inte­riorul abdomenului în cordonul ombilical.

OMOLOGPrezenţa unor structuri simi­lare cu aceeaşi localizare, ca de exemplu cromozomii omologi, care se cuplează în cursul divi­ziunii meiotice şi conţin locusuri identice. în termeni anatomici, omolog se poate referi la struc­turi identice, care îndeplinesc însă funcţii diferite.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

OMONIMTermen care descrie un defect vizual prin care un pacient nu poate vedea una din jumătăţile corpului, cu niciunul din ochi.

oncogenGenă anormală ce provoacă apa­riţia cancerului prin favorizarea creşterii celulelor anormale.

oncologieRamură a medicinii ce este speci­alizată…

omcs omentectomie ometopexie omentum – Dictionar medical

Publicat pe 13 ian. 2011 at 11:53pm

>omcs

Acronim (iniţiale) pentru „otită medie cronică supurată”, o infla­maţie a urechii medii.omentectomie

0 intervenţie chirurgicală prin care se îndepărtează o parte din omentum (epiplon).ometopexie

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

O intervenţie chirurgicală în care omentum (epiplonul) este ataşat de o structură, cum ar fi peretele abdominal, pentru a îmbunătăţi fluxul de sânge către alte organe.omentum

Denumit şi epiplon, este o repre­zentat de un ligament format din ţesutul peritoneal ce leagă stoma­cul de alte organe din abdomen.

OLIGODONTIE oligoelement OLIGOHIDRAMNIOS oligospermie oligurie ombilic – Definitie Medicala

Publicat pe 13 ian. 2011 at 11:50pm

>OLIGODONTIE O afecţiune în care persoana are mai puţini dinţi decât este nor­mal.oligoelementElemente ca de pildă zinc, man-gan sau seleniu, prezente în cor­pul uman numai în cantităţi extrem de mici. Deşi sunt pre­zente în cantităţi mici, oligoele-mentele sunt esenţiale pentru funcţionarea normală a organis­mului, de exemplu în cazul meta-bolizării sau a elaborării anumitor compuşi esenţiali.OLIGOHIDRAMNIOSPrezenţa unei cantităţi anormal de mici de lichid amniotic (lichi­dul ce înconjoară fătul, în timpul dezvoltării sale intrauterine). De obicei, se asociază cu întârzieri în creşterea normală a fătului.oligospermiePrezenţa unei concentraţii anor­mal de mici de spermatozoizii în spermăoligurie0 tulburare în care se produce o cantitate anormal…

OFTALMOTOMIE OFTALMOTONOMETRU OLIGODACTILISM OLIGODENTROCIT – Definitie Medicala

Publicat pe 13 ian. 2011 at 11:46pm

>OFTALMOTOMIEProcedeu chirurgical de efectu­are a unei incizii la nivelul globu­lui ocular.OFTALMOTONOMETRUMai pe scurt, tonometru, este un instrument utilizat pentru măsurarea presiunii din interi­orul ochiului. Creşterea valori­lor acesteia sunt sugestive pentru diagnosticul de glaucom.OLIGODACTILISMO afecţiune caracterizată de pre­zenţa la o persoană a mai puţin de 10 degete, la mâini sau la picioare.OLIGODENTROCITUn tip de celulă ce produce mie-lină (un strat de substanţă grăsoasă ce înveleşte fibrele ner­voase) pentru nervii din sistemul nervos central.


Advertisement

Mai multe...

Arhiva

ianuarie, 2011
lun mar mie joi vin sâm Dum
« dec.   feb. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31