Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 10, 2021

Cand ar trebui sa merg la neurolog?

Publicat pe 10 iun. 2021 at 8:04pm

Neurologia este ramura din medicina care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea tulburarilor care afecteaza sistemul nervos central (maduva spinarii si creier), precum si cele care afecteaza sistemul nervos periferic sau receptorii senzoriali (radacini nervoase, plexuri, nervi periferici).

Unele afectiuni neurologice se dezvolta pe fond genetic, altele nu. Amorteala, furnicaturi, vertij, durere de cap recurenta, tulburari de somn, pierderi de memorie…toate sunt simptome neurologice, pe care, din pacate, de cele mai multe ori, le ignoram, sperand sa treaca de la sine.

Aceste simptome neurologice difera in intensitate de la o persoana la alta si pot fi semne ale unor afectiuni mai grave. Este important sa fim atenti si sa descoperim din…

Permalink  |  Tagged with: , , ,

Ameteala/Vertij: Cand trebuie sa mergi la medicul neurolog?

Publicat pe 10 iun. 2021 at 12:16am

De unde stii cand sa mergi la un consult neurologic pentru ameteli sau vertij? Aceasta este o intrebare foarte des intalnita in randul pacientilor care sufera de astfel de afectiuni.

Daca si tu te numeri printre cei care sufera de ameteli sau vertij, ar trebui sa te adresezi, in prima faza, medicului de familie. Acesta iti va pune intrebari si iti va recomanda sa iti faci cateva teste sau te va indruma catre un specialist.

Daca pe langa ameteli/vertij, ai oricare din urmatoarele simptome:

Confuzie Dificultati de vorbire sau de intelegere a celor din jur Vorbire neclara Amorteala sau slabiciune la nivelul fetei sau extremitatilor, mai ales daca este pe o…
Permalink  |  Tagged with: , ,