Importanta alimentelor satioaseUn comentariu

Publicat in:
Etichete: alimente, cercetare, energie, obiceiuri, proteina, satietate

In alimentatia de zi cu zi exista cateva alimente care sunt demonizate pe nedrept, pe motiv ca ar ingrasa. De pilda, asa se spune despre cartofii copti la cuptor, acestia fiind foarte satiosi, insa neavand practic nicio legatura cu cresterea in greutate a corpului uman. Printre astfel de alimente se afla si merele sau iaurtul, ouale sau fulgii de ovaz.

Alimente satioase

Alimente satioase

Cartofii copti

Intr-o cercetare care a masurat indicele de satietate a 38 de alimente, cartofii copti s-au clasat pe locul 1. Cu toate ca acesti cartofii sunt deseori evitati deoarece sunt considerati bogati în carbohidrati, ei nu ar trebui sa fie ocoliti.

Care2.com anunta ca indiferent daca sunt copti sau fierti, acestia sunt incarcati de vitamine, fibre si alte substante nutritive, iar rezultatul este o energie constanta si satietate.

Ouale

Despre oua, o cercetare realizata la Saint Louis University a descoperit ca cei care au mancat oua la micul dejun, au consumai cu 330 mai putine calorii pe parcursul zilei decat cei care au mancat o chifla.

Specialistii citati de portalul Care2.com sustin ca ouale sunt printre putinele alimente care contin o proteina completa, iar asta inseamna ca are toti cei noua aminoacizi esentiali organismului.

Expertii sunt de parere ca odata digerati, acesti aminoacizi declanseaza eliberarea de hormoni din organism care suprima pofta de mancare.

Fulgii de ovaz au capacitatea de a absorbi lichidele precum un burete!

Despre iaurtul grecesc, savantii de la Harvard au examinat obiceiurile alimentare a 120.000 de persoane cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. S-a constatat ca iaurtul grecesc este alimentul cel mai cumparat, asadar, cel mai consumat.

S-a mai descoperit ca satietatea se majoreaza odata cu consumul de proteine din lapte, iaurtul grecesc fiind considerat cel mai bun lactat, continand un numar dublu de proteine si o cantitate de zahar mai scazuta decat un iaurt obisnuit.

Merele

Pe de alta parte si merele reprezinta niste fructe care contin pectina, o substanta care incetineste in mod natural digestia si care promoveaza sentimentul de satietate. Cei care mananca un mar ca parte a unei mese, se simt mai satule chiar daca au consumat mai putine calorii decat normal.

Fulgii de ovaz

Despre fulgii de ovaz se stie faptul ca satietatea oferita de acestia se trage din continutul lor ridicat de fibre si de capacitatea lor de a absorbi lichidele precum un burete. In clipa cand este fiert în apa sau lapte degresat, ovazul se umfla si astfel devine putin mai greu de digerat, timp în care te vei simti satula.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Importanta alimentelor satioase

Un comentariu

  1. Tiberiu Ungureanu

    Ouăle?, da!, sunt foarte plăcute la gust și, după cum ziceți, și foarte sățioase. Numai că există o mică problemă: oul este o bombă de colesterol, fiind alimentul care conține cel mai mare procent de colesterol. Însumi sufăr de hipercolesterolemie, pentru care consumul zilnic de 2 ouă poate fi incriminat, după părerea medicilor care m-au examinat. Deci, stimați cercetători de la Saint Louis University, cum e? Sau, n-ați cercetat și problema cu colesterolul? Aud?
    Altfel, ouăle-s foarte bune și nu mă pot abține de-a nu încălca, din când în când, interdicțiile alimentare ce mi-au fost recomandate de medicină.
    Poftă bună! 

Lasă un răspuns