Top trucuri pentru a nu lua in greutate0 Comments

Publicat in:
Etichete: bauturi acidulate, cure de slabire, dieta, diete, diete de slabit, evitat, ingrasare, obiceiuri, savanti, sedentarism, sfaturi, televizor, teste, trucuri

Multe dintre obiceiurile noastre zilnice au o influenta destul de mare asupra dietei noastre si mai ales asupra greutatii corporale. Exista cercetari care arata ca cel putin 50 astfel de obiceiuri cotidiene influenteaza greutatea si ne fac sa devenim supraponderali sau supli.

Iata care sunt cele mai proaste si comune astfel de obiceiuri care cauzeaza ingrasarea…

Top trucuri in dieta

Top trucuri in dieta

Nu puneti platouri sau vase pe masa

De exemplu, oamenii de stiinta sustin ca in clipa cand oamenii isi pun mancare in farfurie in bucatarie, direct din vasul in care a fost preparata mancarea, acestia ajung in situatia de a mananca cu 35% mai putina mancare decat atunci cand ea este servita pe platou.

In momentul in care exista o distanta fizica intre o persoana si un aliment, oamenii au obiceiul de a se gandi mai bine daca le este inca foame cu adevarat ca sa fie cazul sa ne mai punem o portie in farfurie. Recomandarea specialistilor este aceea de a pune mancare in farfurie familiei direct din cratita, la bucatarie.

Odihna si dieta de slabit

Savantii din cadrul Wake Forest University din SUA au urmarit timp de 5 ani participantii la un anume studiu si spun ca o schema potrivita de somn este aceea care poate face diferenta intre un plan de slabit bun si unul prost ales.

Persoanele care au varsta pana in 40 de ani, care au dormit doar 5 ore sau mai putin pe noapte, s-au ingrasat in zona abdomenului de doua ori si jumatate mai mult fata de cele care au reusit sa doarma 7 ore pe noapte.

Cei care nu dorm suficient au deseori tendinta de a manca mai mult si de a utiliza mai putina energie pentru ca sunt obositi, spun specialistii. De asemenea, la fel se petrec lucrurile si cu cei care dorm mai mult de 8 ore pe noapte, care devin mai putin activi.

Sedentarismul de seara

Se stie faptul ca statul seara la televizor influenteaza sedentarismul. Nu trebuie sa renunti la programele tale preferate in cazul in care acestea iti aduc bucurie, insa poti sa faci si altceva. De pilda, daca vei spala vasele din bucatarie, acest demers va arde circa 70 de calorii. In plus, poti sa faci ceva gimnastica in casa in timp de televizorul merge.

Expertii de la Universitatea din Vermont au observat ca daca o persoana renunta la o parte din timpul petrecut in fata televizorului, are sanse mari sa slabeasca.

Cei care erau obezi si au luat parte la acest studiu si au taiat la jumatate orele state in fata emisiunilor preferate, au ars 120 de calorii in plus in acele ore nepetrecute in fata televizorului.
Si daca citesti o carte sau o revista, iti foloseste mai multa energie din corp decat privitul la televizor, ne atrag atentia expertii.

Consumul de bauturi acidulate si dieta

Savantii mai spun ca poti masura riscul de a deveni obez dupa cantitatea de bauturi acidulate pe care le consumi zilnic.

In cazul in care ajungi sa consumi o jumatate de cana de bauturi acidulate pe zi, ai cu 26% mai mari sanse de a lua in greutate fata de o persoana care bea doar apa plata, ceaiuri si sucuri naturale de fructe. Daca ajungi sa consumi o cana pe zi, sansele de a acumula kilograme in exces sunt de 30%, iar la peste 2 cani pe zi, la 47,2%.

Mestecatul in graba si slabirea

Cercetatorii de la Universitatea din Munchen, Germania au descoperit faptul ca imbucaturile mari si mestecatul in graba duc la ingrasare.

In cercetarea lor, cei care au mestecat mai bine mancarea si au luat inghitituri mici din mancare au consumat cu 52% mai putina mancare decat ceilalti. Asta se petrece deoarece in clipa cand tii mancarea in gura mai mult timp si o gusti, transmiti creierului mesajul ca te saturi mai repede decat daca consumi ceva in mare graba.

Carbohidratii si dieta

In plus, expertii din cadrul Universitatii din Alabama, SUA ne avertizeaza ca ar trebui sa eliminam o anumita parte din carbohidrati si sa le inlocuim cu produse ce au un continut moderat de grasime.

Ei sunt de parere ca deseori carbohidratii cresc rapid productia de insulina, care apoi scade la fel de repede si ai o senzatie acuta de foame, asa ca vei ajunge sa mananci mai mult decat e cazul.

Proteinele cu grasime

Trebuie sa stiti ca alimentele pe baza de proteine care contin si grasime mentin satietatea mai multa vreme. Mai bine mananci pe painea prajita integrala putin unt decat gem sau o bucata de carne decat cartofi.

O alta problema ar fi aceea ca unii oameni nu primesc cele mai bune informatii despre nutritie. De pilda, cand savantii din Canada, de la Universitatea Ontario au trimis in fiecare zi email-uri cu date despre diete, alimente sanatoase, exercitii fizice, la peste 1.000 de adulti care muncesc, s-a constatat ca acestia au inceput sa ia decizii mai inteligente cu privire la alimentatia lor.

Cei ce nu au primit astfel de date, nu si-au schimbat obiceiurile zilnice, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Top trucuri pentru a nu lua in greutate

Lasă un răspuns