Dieta in functie de profilul tau hormonal0 Comments

Publicat in:
Etichete: carne, cura de slabire, dereglari, dieta, diete, diete de slabit, endocrinolog, hormoni, lactate, legume, mic dejun, nutritie, profil hormonal

Una dintre cele mai des folosite cure de slabit este dieta in functie de profilul hormonal. Aceasta dieta a fost creata de medicul Pierre Nys, endocrinolog si nutritionist.

Expertul spune ca prin intermediul dietei in functie de profilul hormonal va asigurati o diminuare in greutate de circa 2-8 kg intr-o luna. Pierre Nys sustine ca oamenii au parte de 3 tipuri de dereglari, respectiv 3 profiluri hormonale: insulinic, leptinic si stresat.

Dieta in functie de profilul hormonal

Dieta in functie de profilul hormonal

Iata care sunt caracteristicile fiecaruia dintre ele, alimentele interzise si cele care te ajuta sa slabesti…

Dieta in functie de profilul hormonal: Dieta pentru profilul insulinic

Daca aveti profilul insulinic atunci veti avea tot timpul o mare pofta de mancare, rontaiti dulciuri si va gasiti relaxarea in mancare. In plus, obisnuiti sa dormiti dupa amiezele si aveti umerii mai mari decat bazinul, posibil sa fiti suferind de diabet.

In cazul in care iti propui sa dai jos cateva kilograme timp de o luna trebuie sa te abtii de la alimente bogate in zaharuri sau grasimi, de la rontaitul intre mese, de la consumul de mezeluri, produse lactate grase.

Dieta in functie de profilul hormonal: Dieta pentru profilul stresat

Daca faceti parte dintre persoanele care au profilul stresat, va veti refugia in diverse feluri de mancare!

Totusi, printre alimentele pe care le poti manca se afla legume verzi: paste, orez, mazare, fasole verde cu indice glicemic scazut, si ale caror fibre reduc trecerea grasimilor in sange, peste, pui, iaurturi naturale, apa si ceai.

Dieta in functie de profilul hormonal: Dieta pentru profilul leptinic

Daca aveti profilul leptinic, atunci va intereseaza sa aveti parte de mese lejere, sariti deseori peste mese, nu va place grasimea, aveti bazinul mai larg decat umerii si sunteti deseori constipat.

In cazul in care v-ati propus sa slabiti, timp de 4 saptamani trebuie sa va abtineti de la dulciuri, mezeluri, carne grasa, branzeturi. Puteti totusi manca peste, carne de pasare, legume verzi, fainoase, legume si fructe.

In plus, puteti bea apa si ceai si este bine sa mancati la ore fixe si sa nu mai sariti peste mese!
In cazul in care faceti parte dintre persoanele care au profilul stresat, te vei refugia in diverse feluri de mancare, daca ai probleme, preferi mancarea sarata in loc de cea dulce, consumi multa cafea, esti balonat, esti iritabil, iar greutatea ta corporala variaza fara un motiv aparent.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta in functie de profilul tau hormonal

Lasă un răspuns