Floarea pasiunii, planta cu efect relaxant0 Comments

Publicat in:
Etichete: efecte, floarea pasiunii, insomnie, medici, pacienti, planta, relaxare, somn, tinctura

Floarea Pasiunii sau Passiflora este o planta care a fost utilizata de ani buni pentru capacitatea sa de relaxare a corpului uman. Aceasta planta ofera un bun suport celor care au probleme cu somnul. Aceasta planta este originara din America de Sud.

Floarea pasiunii - insomnie

Floarea pasiunii - insomnie

Din frunzele sale se poate obtine un ceai cu efecte relaxante, care poate fi consumat pentru a obtine un somn linistit. Pentru a va prepara acest ceai, aveti nevoie de o mana de frunze sau flori uscate.

Pentru tratarea insomniei, se mai utilizeaza planta sub forma de tinctura. Desi pentru multi oameni, aceasta floare nu are efecte nocive asupra corpului, sunt si cazuri in care planta cauzeaza efecte secundare: ameteala, confuzie, coordonare si functionare musculara neregulata, alterarea starii de constiinta si inflamarea vaselor de sange.

Femeile gravide trebuie sa evite aceasta planta

Mai multe cercetari au evidentiat ca au existat cazuri in care pacientul a avut parte de senzatie de voma, varsaturi, stare de ameteala, ritm cardiac accelerat sau ritm cardiac anormal.

Trebuie sa evite sa foloseasca aceasta planta, femeile insarcinate sau cei care vor suferi o interventie chirurgicala.

Medicii spun ca aceasta floare in combinatie cu medicamentele administrate in timpul interventiei chirurgicala poate cauza cresterea excesiva a senzatiei de somnolenta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Floarea pasiunii, planta cu efect relaxant

Lasă un răspuns