Planta care te scapa de pietre la rinichi0 Comments

Publicat in:
Etichete: chanka piedra, medici, pacienti, pietre la rinichi, planta tropicala, tract urinar

Una dintre plantele cu efecte medicinale uimitoare asupra corpului uman este cea denumita Chanca Piedra sau Stonebreaker, respectiv „spargator de piatra”. Planta aceasta este originara din valea Amazonului, din zona tropicala. Expertii o recomanda pentru tratarea pietrelor la rinichi, dar si pentru relaxarea musculaturii tractului urinar si biliar.

Planta pentru pietre la rinichi

Planta pentru pietre la rinichi

Potrivit Care2.com, aceasta planta este foarte utila pentru corpul uman deoarece elimina usor calculii renali. Cercetarile au indicat faptul ca Chanca Piedra nu are o actiune directa asupra calculilor renali, ci reduce calciul urinar, responsabil de formarea pietrelor la rinichi. Trebuie spus ca in medicina din Peru, cea traditionala, Chanka Piedra este foarte cunoscuta pentru proprietatile pe care le are si ca antiinflamator al cailor urinare.

Medicul german Wolfram Wiemann a reusit sa trateze peste 100 bolnavi care sufereau de litiaza renala cu chanca piedra pe care a procurat-o din Peru. In cazul a circa 94% dintre pacienti, terapia s-a dovedit eficienta pentru eliminarea calculilor urinari ai pacientilor.

Aceasta planta este un bun hepatoprotector

Savantii din India au dovedit si ei ca aceasta planta tropicala poate stimula secretia biliara, majorand nivelul sintezei acizilor biliari. Planta Chanka Piedra are un bun efect hepatoprotector.

Ca urmare a unei cercetari care a fost realizata pe cobai, expertii au observat ca planta are efect protector impotriva actiunii hepatotoxice a alcoolului. In plus, pentru micutii care aveau hepatita acuta si au beneficiat de un tratament cu aceasta planta, functia hepatica s-a normalizat in aproximativ 5 zile.

Planta are si un efect analgezic, mai multe studii indicand faptul ca ea detine un efect de 7 ori mai puternic decat cel al aspirinei.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Planta care te scapa de pietre la rinichi

Lasă un răspuns