Principiile dietei Wurtman0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta, mic dejun, nutritie, pranz, principii, serotonina, wurtman

Multi specialisti in nutritie spun ca exista o conexiune intre alimente, stres si depresie. Si expertul american Judith Wurtman gandeste la fel, asa ca a pus bazele „dietei bunei dispozitii” care te fereste de stari sufletesti depresive si te ajuta si sa slabesti cateva kilograme bune.

Judith Wurthman a efectuat mai multe teste in cadrul universitatii Massachusetts Institute of Tehnology (MIT) si a tras concluzia ca mesele de genul fast-food luate la pranz nu vor elimina senzatia de foame a oamenilor.

Dieta Wurtman

Dieta Wurtman

Potrivit specialistului, carbohidratii ofera suport pentru eliberarea unor substante chimice care stimuleaza producerea de serotonina. Serotonina este substanta care controleaza creierul in ceea ce priveste controlul starilor de stres. Savantul spune ca serotonina ne face sa ne simtim mai calmi si ne ajuta sa ne controlam mai bine emotiile.

Wurtman recomanda ca pentru a descoperi care sunt efectele serotoninei sa lucrati cu creierul vostru. Nivelul de serotonina variaza pe parcursul zilei: este crescut in mod natural dimineata, deci nu trebuie sa mancati multi carbohidrati la micul dejun.

Intre orele 16 si 3 dimineata, nivelul serotoninei este foarte scazut, iar efectele acesteia isi fac aparitia incepand cu prima jumatate de ora de dupa masa si dureaza aproximativ 3 ore.

Se recomanda consumul de carbohidrati o data la 3-4 ore, pentru ca asa vom putea majora nivelul de serotonina, ne vom simti mai veseli si vom avea parte de o nevoie mai mica de a manca mult.

Ce mancam dimineata, la pranz si seara?

Potrivit Health.com, dieta Wurtman este in special adresata femeilor, deoarece barbatii s-ar putea sa aiba nevoie de mai multe calorii pe care le vor lua dintr-un aport suplimentar de fructe si legume. In cadrul unui meniu zilnic al acestei diete trebuie sa tii cont de faptul ca la micul dejun este bine sa mananci o cana de iaurt cu cereale integrale, o jumatate de banana sau un ou, o jumatate de briosa.

Scopul este acela de a hrani corpul cu proteine si carbohidrati, scrie sursa citata. Wurtman spune ca nu este indicat sa aveti parte de un mic dejun care sa contina numai carbohidrati, mai ales ca organismul are nevoie de proteine si de carbohidrati pentru a stimula activitatea de dimineata.

In timpul pranzului este recomandat sa mancati un sandwich cu piept de curcan si rosie sau piept de pui la gratar cu cartof la cuptor si cu salata, pentru a putea sa oferiti un bun suport corpului in scopul eliberarii unor substante chimice care genereaza energie. Este bine sa nu incercati acum carbohidratii precum pastele.

La cina mancati cel mai bine niste legume cu paste, pui la gratar, cateva capsuni si sa beti un pahar de vin. Wurtman afirma ca o cina cu multi carbohidrati va ajuta sa va calmati si sa va relaxati seara. Vinul va ajuta sa va relaxati mai mult, iar efectul sau calmant este foarte indicat.

In timpul serii nu este bine sa mancati proteine, deoarece acestea va dau energie si nu este nevoie de aceasta. De aceea, grasimile si proteinele vor bloca efectele serotoninei si va veti odihni mai bine, mai spune nutritionistul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Principiile dietei Wurtman

Lasă un răspuns