Activitatea creierului, blocata de un fenomen banal0 Comments

Publicat in:
Etichete: activitate, banal, blocaj, creier, deconectare, metode, plangere

Daca tu ai ajuns in situatia sa nu iti doresti sa ii auzi pe ceilalti din jurul tau plangandu-se, oamenii de stiinta sustin ca ai un motiv intemeiat: acest aspect iti poate afecta activitatea cerebrala destul de mult. Aceasta este concluzia la care a ajuns Trevor Blake, autor al cartii „Three Simple Steps: A Map to Success in Business and Life” (Trei pasi simpli: o harta a succesului in afaceri si in viata).

Energia negativa a persoanelor si influenta ei asupra creierului tau

Energia negativa a persoanelor si influenta ei asupra creierului tau

In lucrarea sa, Trevor Blake descrie pe larg felul in care neurologii au invatat sa masoare activitatea creierului cand se confrunta cu stimuli diferiti, inclusiv cu o sesiune de tanguieli. El spune ca daca ii vei asculta pe ceilalti plangandu-se tot timpul, acest aspect poate dauna creierului tau. Potrivit BBC, jurnalistii de la Inc.com au selectat metodele referitoare la cum ai putea sa te protejezi.

„In cazul in care vei sta tintuit prea mult intr-un colt ascultand vorbele cuiva incarcat de energie negativ, si tu vei incepe sa te comporti ca atare”, spune Trevor Blake.

Expertii mai afirma ca, daca vei ajunge in situatia sa te expui la multe vaicareli te poti chiar prosti. Cercetarile arata faptul ca o expunere de 30 de minute la atitudini negative, inclusiv prin urmarirea unor materiale TV, ataca membrana neuronilor din hipocamp, acea regiune din creierul uman cu rol in stocarea amintirilor.

„Aceeasi regiune a creierului este implicata si in rezolvarea problemelor. Cand sunteti acaparat de o persoana care se plange, practic aceasta zona este complet bruiata”, explica Trevor Blake.

Cum te poti deconecta?

Si totusi, oamenii de stiinta au descoperit mai multe modalitati de a te deconecta si de a-ti apara creierul de negativitatea celor din jur. In acest sens, Trevor Blake recomanda cateva tactici:

Una dintre tactici este aceea de a te distanta. “Tatal meu era sclavul tigarilor”, se confeseaza Blake. “Am incercat sa il schimb, dar nu a fost usor”. Blake stia ca fumatul pasiv ii poate afecta plamanii, asa ca singura solutie era sa stea la distanta de tatal sau cand fuma.

„Trebuie sa tratam vaicarelile in acelasi mod”, ne sfatuieste Blake. „Creierul va va multumi daca il veti tine cat de departe puteti de cei care se plang”.

Incearca sa ii soliciti celui care se plange catrev tine sa solutioneze problema de care sufera. In clipa cand nu poti sa te distantezi, cere-i celui care se vaicareste sa rezolve problema. Responsabilizeaza-l si fa-l sa-si asume problema si sa caute o solutie.

Mai poti sa iti iei si alte masuri ca sa te protejezi! In momentul cand esti prins in capcana vaicarelilor celorlalti, poti folosi tehnici mentale de a bloca negativitatea sa ajunga la neuronii tai. Imagineaza-ti anumite imagini care te pot deconecta, precum peisaje din natura, locuri in care ti-ai dori sa ajungi.

Specialistii sustin ca astfel de imagini chiar te pot proteja, daca le folosesti cu intensitate maxima.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Activitatea creierului, blocata de un fenomen banal

Lasă un răspuns