Locurile cu cele mai multe bacterii0 Comments

Publicat in:
Etichete: bacterii, bancomate, cele mai multe bacterii, gazde, loc, locuri, orase, sanatate, SUA, teste, virusi

Mai multe teste, realizate de Kimberly-Clark Corp. in sase mari orase americane arata faptul ca bancomatele, mai ales tastaturile acestora, sunt printre cele mai mari gazde de virusuri cauzatoare de boli.

Locurile cu cele mai multe bacterii

Locurile cu cele mai multe bacterii

Conform datelor obtinute ca urmare a cercetarilor, circa 41% din tastaturile de bancomate sunt pline de virusuri care cauzeaza raceala si gripa pentru cei care le folosesc.

Mai mult, bancomatele ocupa pozitia a patra in clasamentul obiectelor care gazduiesc cele mai multe virusuri cauzatoare de boli, dupa:

  • pompele, in special manerele acestora din statiile de alimentare cu combustibili (71% prezinta virusi),
  • manerele de la casutele postale (68%) si
  • balustrazile de cauciuc ale scarilor rulante din cadrul marilor magazine sau mall-uri – 43%.

De asemenea, trebuie spus ca circa 350 de probe de pe tastaturi de bancomate au fost recoltate din orasele americane Atlanta, Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami si Philadelphia.

Bacterii si fermenti care fac probleme sanatatii umane

Specialistii au mai gasit pe langa virusuri, prezente pe aceste dispozitive, anumite bacterii, celule moarte si fermenti.

„Oamenii nu isi dau seama cat de mult se contamineaza atunci cand desfasoara activitati zilnice de rutina, precum alimentarea automobilului cu combustibil sau folosirea unui lift”, a declarat Charles Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona.

Kimberly-Clark Corp. este un producator de produse de consum si ingrijire personala, precum servetele, igienizatori pentru maini sau sapun antibacterial.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Locurile cu cele mai multe bacterii

Lasă un răspuns