Sfaturi pentru a renunta la fast-food0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, consum, fast food, hrana, masa, restaurant, studiu, SUA, teste

Multi oameni mananca zilnic diferite meniuri de la fast food, din cauza timpului limitat pentru masa de pranz sau doar pentru faptul ca se afla in excursie in alt oras si isi doresc sa manance ceva rapid si consistent si destul de ieftin. Si totusi, acest tip de alimentatie produce efecte destul de neplacute asupra organismului uman si poate duce in timp la manifestarea unor probleme precum ar fi obezitatea sau a afectiunilor de tip cardiac, a unor dificultati create de colesterol asupra vaselor sanguine.

Renuntarea la fast food

Renuntarea la fast food

Expertii in nutritie au observat, in urma unor cercetari recente, ca iluminatul scazut si jazzul in surdina din restaurantele fast food pot reduce aportul de calorii si pot sa creasca gradul de satisfactie al clientilor.

Conform cercetarilor efectuate de specialistii de la Universitatea Cornell din SUA, acesti doi factori scad numarul caloriilor cu circa 175 pe fiecare masa si te bucura mai mult timp de hrana.

Oamenii de stiinta au modificat in cadrul testelor designul unui restaurant si au solicitat in acelasi timp participantilor sa manance atat in partea schimbata, cat si in cea neschimbata a restaurantului respectiv.

Participantii la cercetare au fost rugati sa isi noteze timpul petrecut mancand si cantitatea consumata.

Cei care vor sa manance mai putin nu trebuie sa fie sub presiunea timpului!

Savantii din cadrul Universitatii Cornell au observat ca atmosfera relaxanta ii poate determina pe clienti sa nu se grabeasca sa manance. Astfel, acestia au tendinta sa consume mai putine alimente si sunt mai putini predispusi la a comanda suplimentar alte feluri de mancare.

Studiul mai indica faptul ca in cazul in care restaurantele vor ca toti consumatorii sa se bucure mai mult timp de mancarea lor ar trebuie sa creeze o atmosfera mai relaxanta, in timp ce persoanele care vor sa manance mai putin ar trebui sa nu fie sub presiunea timpului.

Expertii ne atrag atentia ca oamenii mananca mai mult, daca nu sunt distrasi de mediul inconjurator, iar un mediu relaxant creste gradul de satisfactie si scade consumul din partea acestora.

Studiul este relevant pentru restaurantele de tip fast food, care sunt de multe ori acuzate ca au o contributie majora la obezitatea clientilor care servesc masa in cadrul acestora.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sfaturi pentru a renunta la fast-food

Lasă un răspuns