Cele mai bune fructe intr-o dieta de slabit0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, cele mai bune fructe, cercetare, cobai, conservate, fructe, fructe pentru slabit, fruicte de slabit, merisoare, nord, suedia

Ca urmare a iernilor mai lungi, oamenii care locuiesc in nordul Europei au fost obligati sa conserve produse si sa stocheze cumva cantitati de hrana. Nordicii au fost nevoiti sa gaseasca solutii pentru a-si aduce un aport de vitamine atat de necesar organismului intr-o perioada mai vitrega. Pentru ca hrana sarata, murata, afumata este sau doar prea saraca, sau prea monotona.

Cele mai bune fructe in dieta

Cele mai bune fructe in dieta

Gemul de merisoare sau cel de catina, cu aroma suedeza, sunt doar unele din produsele cu efect benefic testate in timp de locuitorii zonelor nordice.

Recent, o echipa de oameni de stiinta din Suedia a descoperit insa inca un aliment pe lista celor cu efecte uimitoare. Este vorba despre merisoare, despre care savantii ne spun ca sunt foarte bogate in polifenoli si lucreaza garantat in prevenirea radicalilor liberi.

Specialistii suedezi sustin ca merisoarele ne ajuta sa ne pastram greutatea ideala fara prea mari eforturi. Ba mai mult, nu punem niciun gram in plus, oricat de mult am manca din aceste fructe.

Merisoarele mentin colesterolul scazut!

Pentru studiul mentionat s-au folosit drept cobai niste soareci mai speciali, cu tendinte de ingrasare.

Cercetatorii au hranit un lot de soricei numai cu alimente bogate in grasimi, iar ca supliment acestia au primit diferite tipuri de fructe de padure. Soriceii care au mancat merisoare nu s-au ingrasat mai mult decat cei care au tinut o dieta saraca in calorii. In plus, nivelul de zahar si de colesterol a scazut la fiecare cobai.

Concluzia expertilor a fost ca intre zmeura, afine, mure, prune uscate, celebrele fructe de acai si merisoare, este recomandat sa le alegi pe acestea din urma!

Nutritionistii spun ca acestea reprezinta cel mai eficient mod de prevenire a obezitatii si a diabetului!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cele mai bune fructe intr-o dieta de slabit

Lasă un răspuns