Trebuie sa ne spalam pe cap zilnic?0 Comments

Publicat in:
Etichete: balsam, experti, podoaba capilara, sampon, spalat pe cap, zilnic

Spalatul pe cap

Reprezentantele sexului frumos isi doresc tot timpul sa aiba o podoaba capilara atragatoare si stralucitoare. Acestea s-ar spala pe cap si de mai multe ori pe zi, numai pentru a avea un par frumos.

Expertii vorbesc insa, de respectarea catorva reguli importante in acest sens.

Spalat pe cap

Spalat pe cap

Unii medici dermatologi sustin ca, daca va veti sampona in mod frecvent, asta va determina o supraproductie de sebum, mai ales ca acesta incearca sa compenseze indepartarea lui in mod constant.

Alti experti spun ca samponarea are efecte pozitive pentru prevenirea colectarii sebumului in foliculii de par, ceea ce poate determina aparitia unor probleme ale pielii, precum acneea.

Unele femei considera ca parul lor este mai curat si mai sanatos prin folosirea zilnica a samponului, iar altele utilizeaza diverse mijloace pentru a-si mentine parul curat.

Alternativa naturista

Trebuie spus ca parul unei femei se poate mentine in stare curata si cu suportul unor produse naturale pentru curatarea acestuia. De pilda, este recomandata folosirea bicarbonatului de sodiu amestecat cu un ou crud.

Dupa un astfel de tratament, se va clati parul cu o zeama de la sucul unei lamai, iar efectul va fi unul de durata.

Atentie la apa

Expertii mai sunt de parere ca este foarte importanta si apa cu care se va spala parul. Aceasta nu va trebui sa fie foarte fierbinte pentru a nu favoriza aparitia matretii. Trebuie sa stiti ca in privinta samponului, este suficienta o cantitate mai mica, iar parul va trebui sa fie curatat si apoi clatit din abundenta cu apa calda.

Folositi produse ecologice

Specialistii spun ca, daca va doriti un par frumos, acesta trebuie sa fie si sanatos. Pot fi folosite mai multe produse de la balsam la tratament de par, insa ar fi indicat ca acestea sa fie ecologice.

Clatirea parului

Este recomandat ca, dupa samponare, sa se foloseasca balsam, asa incat parul sa poata fi stralucitor.

Pentru ca balsamul sa aiba efectul dorit asupra podoabei capilare, acesta trebuie lasat sa actioneze cateva minute asupra firului de par, dupa samponare. De asemenea, ar trebui sa va clatiti parul cu apa din abundenta, iar balsamul va fi eliminat si curatat total, altfel firul de par va fi gras si destul de imbacsit.

Folosire balsamului

Trebuie sa stiti ca in cazul parului, balsamul are un rol semnificativ in mentinerea parului neted, lucios si sanatos.

Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca folosirea excesiva a balsamului poate determina un efect invers asupra firului de par, care va deveni uleios, cu aspect neplacut si dificil de pieptanat.

Potrivit specialistilor, in cazul in care imediat dupa ce a fost spalat, parul este inca neted, lucios si umed, se poate evita folosirea balsamului. Insa, in cazul in care acesta este aspru si uscat, aplicarea in mod constant a balsamului poate fi foarte utila.

Profesionistii sunt de parere ca nu conteaza tipul de par pe care il aveti, deoarece acest balsam ajuta foarte mult la mentinerea sanatatii oricarei podoabe capilare in cazul in care este folosit cu atentie.

Profesionistii recomanda utilizarea balsamului, pentru a pastra parul hidratat, neted si lucios, atragator.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Trebuie sa ne spalam pe cap zilnic?

Lasă un răspuns