Cat de buna este sunatoarea pentru somnul tau?2 comentarii

Publicat in:
Etichete: ceai, Ceai de sunatoare, corp, depresie, drobisor, efecte, experti, infuzie, somn, sunatoare, Sunatoarea, tratament depresie, vreme

Sunatoarea

Vremea rece, diferentele mari de temparatura dintre zi si noapte, vantul sau ploaia pot genera stari de depresie usoara. Pentru a combate aceste efecte nu trebuie sa mergi la medic, deoarece ai la dispozitie sunatoarea, o adevarata planta-farmacie.

Tratament sunatoare

Tratament sunatoare

Sunatoarea, planta cu flori galben-aurii, care se recolteaza in iulie-august,

  • trateaza raceala si bolile de stomac,
  • te ajuta sa dormi mai bine, sa ai un somn sanatos si odihnitor,
  • este leac eficient in dischinezii biliare si
  • un antidepresiv bine cunoscut.

In functie de zona geografica, sunatoarea mai este cunoscuta si sub denumirea de drobisor, floare de naduf, iarba sangelui, neruju, pojarnita, sinatoare, sunaica.

„Sanatoria”, denumirea in latina a acestei plante, inseamna vindecatoarea, nume pe care sunatoarea si-l merita daca ne gandim in cate afectiuni poate fi intrebuintata.

Tratament pentru insomnie

In cazul in care ai tulburari de somn, seara, inainte de culcare, prepara-ti o infuzie de sunatoare, indulceste-o cu un varf de lingurita de zahar si tot atata miere de albine.

Este recomandat sa bei ceaiul cald, cu inghitituri mici si rare, pe parcursul e 10, 15 minute.

Infuzia se prepara turnand o cana de apa clocotita peste o lingurita de floare bine uscata si maruntita. Se acopera vasul, se lasa la infuzat cateva minute, dupa care se filtreaza.

Sunatoare pentru dischinezii biliare si gastrite

In cazul unor dischinezii biliare sau gastrite se pot bea doua, trei cani de ceai pe zi, de regula neindulcit. Ideal ar fi ca persoanele care beau ceai de sunatoare sa evite expunerea la soare, deoarece aceasta are efect de fotosensibilizare.

Tratamentul depresiei usoare

Sunatoarea este extrem de eficienta in tratarea depresiei usoare. Se recomanda doua, trei cani de ceai pe parcursul zilei.

In cazul tulburarilor emotionale mai puternice se poate lua pulbere de sunatoare, cate o lingurita rasa la fiecare patru ore din zi.

Expertii mai spun ca cel mai indicat ar fi sa-ti prepari pulberea acasa, deoarece stii ca e intr-adevar produsul de care ai nevoie, fara chimicale, asa cum se vand capsulele in farmacii.

Macina prin rasnita de cafea sunatoare cat consumi in zece zile, perioada dupa care planta isi pierde din calitaile terapeutice. Pulberea se pastreaza la rece, in borcane mici, inchise infiletate.

Ideala pentru arsuri

Este de un real folos uleiul de sunatoare atat in arsurile casnice, cat si in cele solare. Se poate prepara acasa, vara, din floare proaspata dar si din planta uscata si maruntita.

Umple pe trei sferturi un borcan cu flori proaspete de sunatoare, fara sa le indesi, si toarna ulei de floarea-soarelui cat sa le acopere. Cand uleiul va capata o culoare galben-maronie deja este bun de folosit, mai spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de buna este sunatoarea pentru somnul tau?

2 comentarii

  1. Am consumat ceaiul de sunatoare si nu am observat imbunatatiri in programul meu de somn. Ce alte plante as mai putea folosi in acest scop?

  2. Sunatoarea este foarte buna pentru durerile de stomac… calmeaza rapid.

Lasă un răspuns