Nu poti dormi? Iata ce trebuie sa faci…0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, cauza insomnie, cauze insomnie, femei, insomnie, insomnii, magneziu, probleme, sanatate, somn, tratament insomnie

Insomnia

Insomnie

Insomnie – Cei care au probleme cu somnul au de suferit inclusiv in plan profesional si chiar personal. Pe langa medicamente, exista cateva alimente care te ajuta sa ai un somn mai bun.

Medicamentele care te ajuta sa dormi prezinta dezavantajul unor efecte secundare ulterioare, ele fiind una dintre ultimele solutii la care ar trebui sa recurgi atunci cand nu reusesti sa dormi.

Insomnie – Tratamentul natural al insomniei

Magneziul joaca un rol important in combaterea lipsei somnului. Pentru a evita medicamentele poti recurge la cateva alimente care iti vor oferi o solutie mai sanatoasa la aceasta problema.

Daca nu poti sa dormi asa cum trebuie, trebuie sa cunosti faptul ca magneziul te poate ajuta. Asta pentru ca insomniile sunt provocate si de deficienta de magneziu, un mineral important pentru buna functionare a corpului.

Exista studii care arata chiar ca lipsa magneziului poate fi cauza a numeroase probleme mentale si chiar a depresiei. Magneziul il puteti lua din:

  • legumele cu frunze inchise la culoare,
  • din semintele de dovleac,
  • alune,
  • fasole si linte, si chiar din
  • unele tipuri de peste.

Potasiul te poate ajuta si el, mai ales daca nu reusesti sa dormi destul de mult. Consumul de banane se recomanda in acest caz, ele continand o cantitate destul de mare din acest mineral, aproximativ 10% din doza zilnica necesara.

In plus, cartofii copti, legumele cu frunze si fasolea sunt surse foarte bune de potasiu. In plus, un fruct precum avocado este la fel de potrivit pentru o asemenea problema.

Vitamina D este si ea extrem de eficienta. Daca te simti obosit pe parcursul zilei, atunci poti avea deficienta de vitamina D.

Daca stai la soare poti lua o doza apreciabila de vitamina D, insa acest obicei te expune si unor riscuri precum cancerul de piele. Specii de peste precum somonul, tonul si pestele-spada sunt surse sanatoase si delicioase de vitamina D.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Nu poti dormi? Iata ce trebuie sa faci…

Lasă un răspuns