Cum ne arata ochii starea de sanatate a organismului0 Comments

Publicat in:
Etichete: culoare, forma, ochi, organism, sanatate, sanatate dupa ochi, sanatatea dupa ochi

Ochii si sanatatea – Ochii reprezinta o veritabila fereastra inspre starea de sanatate a organismului. Expertii din domeniu spun ca ochii pot oferi indicii importante legat de unele probleme de sanatate nediagnosticate, vizibile in urma unui test de rutina.

Oftalmologul Andy Hepworth crede ca vizita la un cabinet de specialitate este importanta nu numai pentru a depista problemele de vedere, dar si ca preventie pentru evolutia unor boli mai grave, care pot pune viata in pericol.

„Oamenii cred ca trebuie sa isi verifice ochii doar pentru a depista problemele de vedere, insa cu totii ar trebui sa ne examinam regulat, astfel incat boli precum diabetul sa poate fi descoperite inainte de a face rau intregului organism”, spune medicul.

Ochii si sanatatea

Ochii si sanatatea

Daily Mirror dezvaluie cele mai comune simptome ale ochilor, care ofera indicii despre posibile afectiuni ascunse.

Ochii rosii si sanatatea

Ochi rosii indica, de multe ori, hipertensiunea arteriala. Printr-o tehnica ce implica lumina, oftalmologul are posibilitatea de a vedea si cele mai mici vase de sange.

Astfel, tensiunea arteriala crescuta face ca acestea sa se rasuceasca si chiar sa sa inflameze, ceea ca conduce la roseata ochilor. Circa un sfert din adultii cu hipertensiune arteriala nu stiu ca au aceasta problema, care poate cauza accidente vasculare cerebrale.

Petele pe ochi sau punctele de grasime

Petele sau punctele galbene de grasime arata prezenta diabetului. Depozitele de grasime de pe retina sau din jurul ochilor sunt, adesea, semne ale diabetului de tip 2. Necesitatea unor dioptrii mai mari sustine diagnosticul, ale carui complicatii pot fi evitate si prin descoperirea precoce.

Ochii si sanatatea – Zonele albe pe iris

Zone albe pe iris, partea colorata a ochiului, indica un nivel ridicat de colesterol. Depozitele plate de grasime alba de sub piele sau din jurul ochilor sunt semne asemanatoare, care coincid cu un risc crescut al bolilor de inima.

Sanatatea persoanelor cu ochii iesiti din orbite

Ochi iesiti din orbite sau ochii „bulbucati” insotesc bolile glandei tiroide. Daca nu sunt o caracteristica mostenita genetic, ochii iesiti din orbite pot fi dovada unei hiperactivitati a tiroidei. Nivelurile anormale de hormoni tiroidieni determina tesuturile din jurul ochilor sa se umfle si acestia sa para impinsi spre exterior.

Pleoapele cazute

Pleoape cazute pot arata o paralizie faciala temporara sau un accident vascular, mai ales daca vorbirea este neclara. Mai rar, pleoapele cazute pot fi, de asemenea, dovezi ale unei tumori cerebrale sau ale unei boli autoimune.

Ochii si sanatatea – Pupile diferite

Pupilele de dimensiuni diferite sunt semne ale unui atac cerebral sau a unor tumori. Atunci cand sunt sanatoase, acestea sunt aproximativ identice si reactioneaza similar la lumina.

Expertii spun ca, daca o pupila este mai mare sau se micsoreaza mai lent, se poate vorbi, in unele cazuri, de semne certe ale unui atac vascular, tumoare cerebrala sau a nervului optic, anevrism.

Daca albul ochiului e galben, aceasta inidica probleme cu ficatul. Fie ca este vorba de ciroza sau hepatita, albul ochilor se poate tranforma in galben din cauza bilirubinei, o substanta creata prin degradarea hemoglobinei, molecula responsabila de oxigenarea celulelor rosii sanguine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum ne arata ochii starea de sanatate a organismului

Lasă un răspuns