Cea mai sanatoasa dieta de detoxifiere0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura, cura de detoxifiere, cura detoxifiere, detox, detoxifiere, dieta, dieta de detoxifiere, diete de detoxifiere

Dieta de detoxifiere

Dieta de detoxifiere

Dietele de detoxifiere au devenit din ce in ce mai populare pentru ca oamenii au inceput sa isi propuna ca, atata timp cat dat jos si cateva kilograme, sa se detoxifieze mai des.

Cum slabesti cu ajutorul unor diete de detoxifiere

Detoxifierea si slabitul se afla in stransa legatura deoarece, cu cat avem mai putine toxine in corp, cu atat mai usor ne este sa slabim. Insa nu toate dietele de detoxifiere sunt bune.

Dietele de detoxifiere exista inca din 1930, iar de atunci au aparut retete peste retete, unele care limiteaza drastic aportul caloric sau altele care sunt bazate numai pe lichide sau pe anumite ingrediente despre care se crede ca au rolul de a topi grasimea, cum ar fi piperul sau otetul. Cele mai multe sunt insa nesanatoase.

Suplimentele care detoxifiaza, existente pe piata, pot fi daunatoare mai ales daca contin diuretice care spala organismul si de nutrienti esentiali, cum ar fi potasiul, dupa cum arata msnbc.msn.com.

Mai mult, ceea scade in urma acestei diete reprezinta mai mult apa eliminata din corp sau, mai rau, masa musculara diminuata, cand organismul nu primeste suficiente proteine, asa cum se intampla intr-o dieta bazata pe lichide spre exemplu, acesta isi ia necesarul de proteina din sursa care ii este cel mai la indemana, tesutul muscular.

Metabolismul incetineste atunci cand nu primeste nutrientii si energia necesare pentru a asigura macar functiile de baza ale organismului, astfel ca, atunci cand revii la o cantitate de hrana normala, te vei ingrasa rapid cel putin cat ai slabit.

Expertii sustin ca o alta consecinta a unei diete foarte sarace in calorii este aceea ca dezechilibreaza sistemul hormonal, in special glanda tiroida, ca si nivelul de insulina din corp. Iar aceste dezechilibre afecteaza in timp masa osoasa si ciclul menstrual.

O dieta de detoxifiere poate fi insa si sanatoasa, daca este bine gandita. Aceasta trebuie sa presupuna un numar de 1.200 – 1.800 de calorii pe zi, in care sa fie incluse si fibre si proteine slabe.

Diete de detoxifiere – Top alimente ideale pentru detoxifiere

Pentru a veni in sprijinul celor care isi doresc sa tina o astfel de dieta, care sa le ofere si siguranta ca nu dauneaza organismului, specialistul in nutritie Jennifer Ventrelle, din cadrul Rush University Medical Center in Chicago, a structurat un model cu 1.400 de calorii pe zi, care se tine timp de trei zile.

Iata dintre ce alimente iti poti alege pentru detoxifiere:

La micul dejun ar trebui sa consumi 220 de mililitri de apa in care ai stors putin suc de lamaie, un ou facut jumari, amestecat cu ierburi proaspete cum ar fi busuioc sau oregano, si o felie de paine integrala prajita sau o ceasca de ovaz fiert cu doua lingurite de nuci. In plus, ar fi bine sa apelezi la 220 de mililitri de ceai verde decofeinizat sau de ceai de plante.

La gustare mananca un mar taiat felii cu o lingurita de unt de arahide, iar la pranz o cana cu spanac proaspat sau usor calit, peste care adaugi suc de lamaie sau de portocala, sau o cana cu sparanghel, peste care ai pus o lingurita de ulei de masline, usturoi si suc de lamaie.

Mai consuma si 110 grame de somon, pui sau muschi de porc, gatit la cuptor sau la gratar, asezonat cu condimente, o jumatate de cana cu boabe de fasole fierte, 220 de mililitri de apa sau ceai verde decofeinizat.

In cazul cinei, este recomandat sa mananci o salata de spanac cu legume, la care adaugi o lingurita de ulei de masline extra virgin amestecat cu suc de lamaie sau otet, o cana cu sparanghel gatit la aburi, 110 grame de carne de pui fara grasime, la gratar sau cuptor, cu condimente, o jumatate de cana cu orez brun fiert si 220 de mililitri de apa sau ceai verde decofeinizat.

O varianta de dieta de detoxifiere sanatoasa este si dieta Neera. Afla mai multe despre dieta Neera pe www.produse-bio.eu!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cea mai sanatoasa dieta de detoxifiere

Lasă un răspuns