Dieta cu ulei de masline echilibreaza hormonii0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli de inima, dieta, dieta cu ulei de masline, dieta ulei de masline, hormoni, masline, ulei

Dieta cu ulei de masline – Desi uleiul de masline nu este o substanta care sa regleze hormonii in mod magic, acesta ar putea sa optimizeze nivelele acestora si sa iti ajute organismul sa functioneze mai bine.

Principalele grasimi din acesta sunt cele mononesaturate, care sunt mult mai sanatoase decat cele saturate sau de tip trans.

Dieta cu ulei de masline

Dieta cu ulei de masline

Totusi, ele au destul de multe calorii, asa ca trebuie consumate cu moderatie, conform LiveStrong.

Dupa cum explica dr. Michael Aziz, atunci cand oamenii consuma grasimi trans, se strica echilibrul hormonal, intervenind cresterea in greutate.

Dieta cu ulei de masline – Efecte

Grasimile animale contin acizi grasi saturati, care majoreaza nivelul colesterolului si strica functiile hormonale. Grasimile mononesaturate din uleiul de masline (mai ales daca tii o dieta cu ulei de masline) diminueaza nivelul lipoproteinelor, astfel incat acesta nu devine periculos si nici zaharul din sange nu depaseste limitele admise.

Uleiul de masline scade riscul aparitiei bolilor de inima datorita echilibrarii nivelului de colesterol.

Uleiul de masline contine antioxidanti precum vitamina E, K si polifenoli. Astfel, o dieta cu ulei de masline determina o stare generala de sanatate buna si incetineste procesul de imbatranire. In afara de aceasta sursa, grasimile sanatoase mai pot fi luate si din avocado, oua, nuci sau seminte.

Medicii spun ca o varietate de boli poate duce la dezechilibru hormonal, dar si o dieta nesanatoasa, fumatul si alcoolul in exces, lipsa somnului si anumite medicamente. In conditiile in care ai una din problemele acestea, ar fi bine sa mergi la un medic pentru a o discuta si a gasi impreuna o solutie.

Potrivit specialistilor de la Clinica Mayo, caldura si aerul pot afecta gustul uleiului si, probabil, si nutrientii. Asa ca este indicat sa-l consumi pe cel cat mai inchis la culoare si sa-l tii la temperatura camerei, departe de geam, astfel incat sa il poti folosi cu succes.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta cu ulei de masline echilibreaza hormonii

Lasă un răspuns