Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 4, 2014

Studiu: De ce sunt femeile mai inteligente decat barbatii?

Publicat pe 04 nov. 2014 at 12:03am

Inca din vechime, controversele au persistat in privinta intrebarii: cine este mai inteligent? O femeie sau un barbat? Iata ca un studiu recent arata faptul ca femeile par sa castige aceasta „cursa”.

Cercetarile unui savant de renume mondial, James Flynn, au demonstrat ca femeile sunt mai inteligente decat barbatii.

Cel putin in cazul testelor IQ. Potrivit specialistului, in general, reprezentantele sexului frumos aveau un scor mai mic cu cinci puncte la testele IQ, insa in ultimul deceniu, lucrurile s-au schimbat destul de mult.

Care este explicatia?

Expertii sustin ca explicatia consta in…

Infometarea in timpul unei cure de slabire

Publicat pe 04 nov. 2014 at 12:02am

Desi multe doamne si domnisoare recurg la metoda infometarii, atunci cand vor sa piarda din kilograme, nutritionistii sustin ca aceasta cale de a slabi poate aduce multe probleme corpului si poate pune in pericol sanatatea.

Specialistii afirma ca o eroare des intalnita in timpul unor diete este infometarea. Daca ajungi sa te infometezi, poti sa cazi intr-o mare capcana si asta ar trebui evitata cu orice pret.

Nutritionistii afirma ca organismul nostru este adaptat sa reactioneze prompt la infometare, unul dintre mecanismele umane pentru supravietuire. In cazul in care ii vom da semnalul…

Nu te bazezi pe instinct in luarea unei decizii? Ar trebui sa o faci! Iata de ce

Publicat pe 04 nov. 2014 at 12:01am

Pentru cateva sute de ani, savantii din intreaga lume au studiat atat instinctul, cat si figura intelectului in procesul de luare a deciziilor. O noua cercetare a indicat faptul ca in cazul in care oamenii sunt obligati sa aleaga intre doua optiuni bazate pe instinct, participantii au dreptate doar 90% din timp.

Profesorul Marius Usher din cadrul Universitatii Tel Aviv din Israel si colegii sai cercetatori sustin ca descoperirile recente pe care le-au facut arata faptul ca intuitia este un instrument puternic si precis.

Potrivit specialistilor, chiar si la nivel…

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,