Vrei sa slabesti prin sport? Iata ce NU trebuie sa mananci inainte!0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente, ce sa mananc, exercitii fizice, inainte de sport, sala, slabire, sport

Ultimul lucru pe care il doresti sa il patesti la sala de gimnastica este sa iti deranjezi stomacul sau sa scurtezi programul pe care vrei sa il indeplinesti.

Chiar si o gustare gresita iti poate condamna antrenamentul. Un lucru critic pentru a-ti putea mari calitatea exercitiilor fizice este a ingera alimente care se convertesc eficient in energie, in special atunci cand antrenamentul este de lunga durata. „Ceea ce interfereaza cel mai mult cu o performanta buna sunt problemele gastrointestinale”, spune Katherine Beals, directoarea de la clinica nutritionala de la „University of Utah”. Pentru a evita greata si alte probleme gastrointestinale, evita aceste 6 alimente inaintea unui antrenament:

Alimentatie exercitii fizice

Alimentatie exercitii fizice

Resturile de aseara

Pastele, orezul si cartofii sunt surse bune de carbohidrati si tind sa aiba un impact bun, la majoritatea persoanelor, dar ele sunt cele mai bune atunci cand sunt ingerate simplu sau daca folosesti un sos bazat pe rosii, spune Katherine Beals.

„Nu pot spune cu exactitate numarul persoanelor care vor sa manance paste inainte antrenamentului, dar cert este ca unele persoane vor ingera alimente Indiene sau altele bogate si – da – vor plati pentru acest lucru”, spune ea.

Smantana, condimentele si mirodeniile pot, cel mai probabil, deranja stomacul sau declansa arsuri stomacale, atunci cand te misti.

Cartofi prajiti

Cartofii pot fi buni pentru antrenament, acestia actionand ca un combustibil pentru organism, dar acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa-i mananci inainte de a incepe exercitiile fizice. Gustarile foarte prajite, grase, pot sa te incetineasca, spune Manuel Villacorta, un dietician si om de cuvant pentru „American Dietetic Association” (ADA).

Cel mai bine este sa eviti alimentele de la fast food inainte de a efectua exercitiile fizice, dar chiar si pe cele sanatoase care sunt bogate in grasimi, precum migdalele si branzeturile, deoarece acestea te pot face sa te simti lent, spune Manuel Villacorta. Acest lucru se intampla deoarece grasimile sunt transformate in energie mult mai putin eficient decat carbohidratii si proteinele. Mai mult decat atat, alimentele grase sunt, adeseori, cauza pentru balonare, conform clinicii Mayo, acest lucru nefiind dorit inaintea inceperii exercitiilor fizice.

Shake-uri si batoane bogate in proteine

In timp ce proteinele reprezinta o sursa de energie importanta si ajuta la recuperarea musculara, acest lucru poate fi cu doua taisuri: Unele dintre batoanele si shake-urile bogate in proteine contin cantitati mari de proteine dar omit anumiti carbohidrati, iar, prin urmare, pot sa epuizeze nivelul de energie, spune Villacorta.

Precum grasimile, proteinele „nu ajung rapid in fluxul de sange, deci, poti sa te simti obosita chiar daca abia ai mancat”, spune el. Ca o orientare generala, urmareste shake-urile si batoanele care au o ratie 4:1 de carbohidrati asupra proteinelor, pentru a iti putea mentine ridicat nivelul de energie.

Salata de legume

O salata usoara, plina de legume, suna, cel mai probabil, ca o masa foarte buna de dinainte de antrenament. Ei bine, nu este chiar asa.

Salata verde, broccoli, varza, conopida si alte legume bogate in fibre sunt surse comune de disconfort gastrointestinal, precum sunt si nucile sau semintele, conform clinicii Mayo. Aceasta bomba cu fibre poate cauza disconfort la mijlocul antrenamentului, in special in timpul activitatilor (precum ciclismul sau alergarea), spune Villacorta. In afara faptului ca sunt greu de digerat, legumele sunt, in mare parte, fibre, iar nucile si semintele sunt bogate in grasimi si proteine, deci, nici una dintre ele nu asigura suficienti carbohidrati pentru energie.

Sucul de fructe

Sucul de fructe si energizantele pot cauza disconfort la nivelul stomacului si diaree, spune Villacorta. Mai mult decat atat, in timp ce acesti carbohidrati simpli sunt buni pentru o digerare rapida, ei nu vor asigura energie sustinuta.

Villacorta recomanda folosirea lor in cantitati moderate si cuplarea lor cu alte optiuni solide care contin carbohidrati, in special atunci cand efectuezi un antrenament indelungat. Evita toate lichidele citrice, in special atunci cand ai planuit un antrenament indelungat: Acestea maresc sansa refluxului de acid.

Bauturile carbogazoase

Sifonul sau alte bauturi carbogazoase provoaca gaze si balonare, la majoritatea persoanelor. Adauga la acest lucru faptul ca bauturile contin cantitati mari de zahar, acest lucru marind, de asemeni, sansa ca sa apara disconfort la nivelul stomacului. In timp ce unele cercetari au descoperit ca, adeseori, cafeaua asigura un impuls de energie, cea espresso sau ceaiul negru pot fi mai bune pentru stomac fata de sucurile cofeinizate sau energizantele.

Toleranta la alimente variaza

Fiecare dintre noi tolereaza diferit alimentele. Dar exercitiile fizice perturba digestia, ceea ce inseamna ca alimentele, care, in mod normal, nu ar fi creat probleme, pot sa cauzeze un disconfort la nivelul stomacului in timpul antrenamentului, spune Beals. Daca te asteapta un eveniment important sau un antrenament planuit riguros, fii sigura ca ai incercat, in trecut, acel de tip de aliment, inaintea exercitiilor fizice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Vrei sa slabesti prin sport? Iata ce NU trebuie sa mananci inainte!

Lasă un răspuns