Controlul poftelor – Cum controlam poftele alimentare0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, atentie, Controlul poftelor, dieta pofta, metode, oofte alimentare, pofta dieta, pofte, tehnica

Controlul poftelor in dieta

Controlul poftelor in dieta

Multi dintre noi suntem tentati sa ciugulim ceva sau sa rontaim pur si simplu biscuiti, chips-uri sau covrigi, atunci cand ne este foame. Acestea sunt cauzele principale pentru care numarul caloriilor trece lejer de limita maxima normala, iar rezultatul nu poate insemna decat kilograme in plus sau chiar obezitate.

Solutia propusa de experti se refera la diferite cai de a controla aceste impulsuri. Ideea de baza este sa rezistam poftei, mai ales in diete. Iata cateva solutii eficiente in acest sens.

Solutii eficiente pentru controlul poftelor alimentare

Cand iti vine pofta sa rontaiesti ceva intreaba-te daca organismul tau are nevoie de alimentul dupa care tanjesti. Daca este vorba despre un mar este ok, pentru ca merele sunt foarte sanatoase, insa daca pofta inseamna o punga de chips-uri atunci apar problemele. Pofta inseamna de fapt un instinct, asa ca gandeste rational, scrie Shine.

Controlul poftelor – inlocuirea alimetelor

Recomandarea medicilor este sa inlocuiesti alimentul care te atrage cu un altul mai sanatos, o fructa de exemplu.

Alta varianta ar fi sa inlocuiesti gandul catre un anume aliment cu imagini alternative, o tehnica care se poate dovedi deosebit de eficienta in combaterea poftelor alimentare.

Controlul poftelor – Tineti mintea ocupata

Incearca sa iti tii mintea concentrata catre o activitate care sa-ti placa si care sa necesite atentie maxima din partea ta.

Controlul poftelor – Spalatul pe dinti

Expertii mai spun ca o alta solutie este sa-ti tii mainile ocupate, cum ar fi sa scrii o scrisoare, sa faci treburi gospodaresti in casa, sau sa te speli pe dinti. Acestia sustin ca spalatul pe dinti poate anula pe loc poftele de orice fel.

Controlul poftelor – Vointa

Incearca sa iti impui ceva: sa mananci alimentul de care iti este pofta intr-un anumit loc, la o anumita ora astfel incat sa iti faci un plan zilnic in care ai voie sa rontai ceea ce vrei. Este o tehnica foarte eficienta, chiar si in cazul celor care nu pot face fata poftelor alimentare.

Controlul poftelor – Cantitati mici de alimente

O alta metoda ar fi sa achizitionezi alimentele carora nu le poti face fata doar in cantitati mici, astfel incat sa consumi cantitati cat mai mici din produsele care te tenteaza. Cel mai bine este sa nu mananci singur, iar daca te afli in categoria celor care nu fac fata tentatiei alimentelor nesanatoase, este indicat sa mananci  impreuna cu prietenii.

Asta pentru ca, daca le-ai marturisit amicilor tai ca faci eforturi serioase pentru a te abtine de la excese alimentare si mai ales de la consumul de alimente nesanatoase, acestia te-ar putea determina sa renunti la rontait.

Controlul poftelor – Apa

Specialistii mai spun ca, daca iti este imposibil sa faci fata poftelor alimentare, ar fi bine sa adopti o veche metoda din China si sa bei un pahar mare de apa inainte de a manca cartofi prajiti sau prajituri, ori un fruct.

Este foarte posibil sa pacalesti poftele si sa rezisti tentatiilor alimentare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Controlul poftelor – Cum controlam poftele alimentare

Lasă un răspuns