Cum evitati formarea cheagurilor de sange din organismul dvs.0 Comments

Publicat in:


Evitarea formarii cheagurilor in organism poate fi vitala pentru multe persoane. Iata ce va recomandam pentru ca aceste cheaguri sa nu se formeze sau sa se formeze mult mai greu decat in mod obisnuit.

Sfaturi pentru evitarea formarii cheagurilor de sange

Pentru evitarea cheagurilor de sange, va recomandam urmatoarele masuri dietetice:

Consumati mai putine alimente bogate în grasimi, reducand prin urmare aportul de grasimi saturate si hidrogenate. Grasimile saturate formeaza in organism LDL colesterol (nociv).

– Incercati sa cresteti aportul de alimente care pot preveni coagularea sangelui, în special ceapa, usturoi, si alimente care contin acid alfalinolenic si acid eicosapentanoic. Ultimul se gaseste în peste si în untura de peste.

Acest acid polinesaturat se gaseste în proportie mare în dieta japonezilor care consuma peste, prevenind agregarea plachetelor si avand un efect favorabil asupra sistemului de coagulare.

Aceste alimente scad agregarea plachetara, în egala masura cu cresterea prostaciclinei din peretele vasului (prostaglandina), un compus care ajuta la mentinerea curata a suprafetei interne a arterei.

Cheag sange inima

Cheag sange inima

Cresteti consumul de peste, de exemplu macrou si somon, care au un continut ridicat de acizi grasi polinesaturati. Valoarea acidului linolenic în preventie este dovedita.

Evitati sau folositi rar: lucerna, napi verzi si conopida, care sunt foarte bogate în vitamina K, si salata, varza si spanac, care au un continut moderat.

Concentratia de protrombina, unul din factorii de coagulare,poate fi crescuta de alimente care au un continut ridicat de vitamina K.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum evitati formarea cheagurilor de sange din organismul dvs.

Lasă un răspuns