Top alimente anti-stres4 comentarii

Publicat in:
Etichete: alimente, alimente anti-stres, alimente contra stres, contra stres, eliminarea stresului, impotriva stresului, stres, stresul, tratament stres

Top alimente anti-stres

Cu totii trecem prin perioade stresante. Fie ca este vorba de locul de munca sau de problemele familiale si relationale, cu siguranta ca dulciurile, cafeaua si ciocolata ne devin aliati, „prieteni de nadejde”, pentru a ne alina stresul. Dar nu acestea sunt alimentele de care organismul nostru are nevoie pentru a indeparta starile tensionate!

Daca vrei sa scapi de stres, citeste in continuare…

Top alimente anti-stres – Ouale

Desi blamate pentru continutul bogat in colesterol, ouale pot face minuni in situatii stresante. Pentru a produce hormonii anti-stres, organismul are nevoie tocmai de colesterol. In plus, ouale sunt bogate in colina, o substanta indispensabila pentru buna functionare a celulelor nervoase, intervenind in sinteza unui neurotransmitator numit acetilcolina.

Top alimente anti stres

Top alimente anti stres

Relaxeaza-te cu ciocolata!

Nu are sens sa te prefaci ca nu tanjesti dupa ciocolata ! Insa, in locul clasicei ciocolate cu lapte, alege-o pe cea cu un continut de cacao de minimum 70%. Din cauza aromei puternice vei manca mai putin din ea, in plus, are o concentratie mult mai mare de flavonoizi, cu rol antioxidant, de feniletilamina, care intervine in reglarea dispozitiei, dar si de magneziu, ce are un efect calmant.

Uleiurile si carnea de peste

Uleiurile continute in seminte si carnea de peste sunt foarte importante pentru sintetizarea substantelor neurotransmitatoare si cu rol in memorizare. Stresul ridica tensiunea arteriala si creste riscul de aparitie a cheagurilor de sange, deci al bolilor cardiovasculare. Acizii grasi omega 3 si omega 6 au un efect contrar, protejand organismul. Pentru a le asimila, alege uleiurile presate la rece si consuma, alternativ, ulei extras din seminte de in, de susan, de floarea-soarelui si de dovleac.

Spune „da” iaurtului!

Continutul bogat in calciu al iaurtului este important nu numai pentru sanatatea oaselor, dar si pentru reglarea functionarii inimii si a sistemului nervos. Alege iaurturi cu continut scazut de lipide si cu flora vie, pentru a ingera si bacteriile benefice.

Top alimente anti-stres – Voteaza pentru ovaz!

Consumat sub forma de fulgi, müsli sau umplutura pentru carne, ovazul poate contribui la invingerea stresului. Contine carbohidrati care se absorb lent si asigura o senzatie indelungata de satietate, iar continutul de crom protejeaza de diabet.

Top alimente anti-stres – Treci pe ceaiul verde!

E necesar sa consumi de trei ori mai putin ceai verde decat cafea pentru a beneficia de acelasi efect stimulent cerebral ca si cel al cafelei. Ceaiul verde contine flavonoizi cu efect antioxidant, care incetinesc procesele de imbatranire ale celulelor si previn aparitia bolilor cauzate de stres.

Top alimente anti-stres – Coace dovleac!

Stresul ataca sistemul de aparare al organismului, afectand mai ales faringele, plamanii si intestinele, facandu-le mai vulnerabile. Beta-carotenul poate contracara aceste efecte, iar dovleacul contine foarte mult din aceasta substanta. Carbohidrantii din dovleac se absorb lent si asigura un important aport de fibre alimentare.

Top alimente anti-stres – Consuma ananas!

Stresul afecteaza digestia. Stim cu totii cat sunt de neplacute arsurile de stomac, balonarile sau constipatia care apar in perioadele de stres puternic. In plus, in astfel de perioade avem tendinta sa infulecam alimente fara sa le mestecam bine –nu e de mirare ca stomacul nostru incepe sa protesteze… Ananasul contine multa bromelina, o enzima care ajuta digestia, iar fructul in sine este usor de digerat, facilitand tranzitul intestinal.

Popeye? Spanac…

Spanacul contine foarte mult fier, iar femeile indeosebi au nevoie de cantitati mai mari din acest element. Mentruatiile abundente pot provoca o spoliere de fier a organismului ; apare anemia, cu simptomele sale neplacute –obosim mai repede, suntem mai iritabili. Spanacul furnizeaza organismului si calciu, de fapt, contine mai mult calciu decat laptele. Este important sa consumi mult spanac, deoarece stresul « aspira » calciul din oase.

Alimente anti-stres – Iti plac migdalele?

Zece migdale furnizeaza organismului necesarul zilnic de vitamina E (3 mg). Prin aceasta, poti sa reduci efectele negative ale stresului asupra pielii. Migdalele contin si mult calciu, iar aceleasi zece bucati furnizeaza 15% din necesarul zilnic de magneziu al corpului. Simptomele carentei de magneziu sunt iritabilitatea, senzatia permanenta de oboseala si crampele musculare.

Impotriva stresului – Curcanul!

Carnea de curcan (la fel ca si cea de pui) contine mult triptofan, care in organism se transforma in serotonina, « hormonul fericirii ». Aceste carnuri bogate in proteine si sarace in grasimi iti asigura o stare de buna dispozitie, imbunatatesc capacitatea de concentrare si nivelul de energie. Mai contin si multa vitamina E si zinc, care apara impotriva surmenajului.

Stres? Condimenteaza-ti viata!

Cercetarile arata ca scortisoara ajuta la reglarea metabolismului glucidic si, in plus, impiedica formarea cheagurilor de sange, favorizata de stres. Ceaiul de scortisoara este eficient in cazul racelilor si in unele probleme digestive precum diareea. Are un puternic efect antioxidant si terapeutic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Top alimente anti-stres

4 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns