Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 18, 2012

Grasimea de pe talie, risc pentru inima

Publicat pe 18 dec. 2012 at 7:48pm

Obezitatea abdominala, sedentarismul, alimentatia nesanatoasa, fumatul… Acesti factori isi pun amprenta incet, dar sigur asupra sanatatii noastre. Asadar, daca te gasesti in acesta situatie, schimba-ti chiar de maine stilul de viata. Se estimeaza ca in prezent, 17 milioane de oameni de pe glob mor anual din cauza unor boli cardiovasculare.

Statisticile in Romania sunt ingrijoratoare: in fiecare an, un roman din cinci moare din cauza acestor afectiuni. Aceste victime apar tot mai des in randul oamenilor sub 45 de ani.

Cauzele acestei „epidemii”… Obezitatea a devenit, odata cu trecerea anilor, un fenomen tot mai extins in randul tuturor…

Permalink  |  Tagged with: , ,

Igiena – originea, evolutia si importanta ei pentru sanatatea corpului uman

Publicat pe 18 dec. 2012 at 7:48pm

De multe ori ne-am pus intrebarea: „cand a folosit omul prima oara apa si sapunul?”

Termenul de igiena provine din limba greaca de la „Hygieia”, care reprezinta „zeita sanatatii si a curateniei”.

Din insemnarile lasate de istoricul si scriitorul antic al Imperiului Roman, Pliniu cel Batran, reiese ca pe vremea sa (secolul 1 e.n.), sapunul era bine cunoscut, fiind preparat din soda si grasimi animale.  Acesta nu avea, insa, un miros prea placut. Locuitorii Romei antice, pentru a anihila mirosul neplacut al sapunurilor cu care se spalau, foloseau asa numitele „ape de flori” care imprimau un miros placut corpului dupa baie.

Talasemia – boala hematologica

Publicat pe 18 dec. 2012 at 7:48pm
Ce este talasemia?

Talasemia este o boala hematologica care se transmite de la o generatie la alta si se manifesta printr-o deficienta a producerii hemoglobinei. Cuvantul talasemie provine din grecescul „thalassemia” care inseamna „mare-apa”.

Hemoglobina este o proteina cu fier care ajuta globulele rosii sa transporte oxigenul la toate celulele organismului. Un nivel scazut al hemoglobinei indica o anemie a organismului.

Tipuri de talasemie

Talasemia este de doua feluri: alfa talasemie si beta talasemie.

Hemoglobina este formata din globina, o substanta organica bogata in aminoacizi si hemul. Globina contine doua lanturi de globine alfa si doua…

Beneficiile uleiului din germeni de grau

Publicat pe 18 dec. 2012 at 7:25pm
Beneficiile uleiului din germeni de grau

Uleiul din germeni de grau contine o serie de beneficii. In primul rand, acest ulei este foarte util pentru piele. El lupta impotriva imbatranirii pielii si promoveaza sanatatea acesteia prin imbunatatirea circulatiei sangelui. Diverse substante nutritive prezente in uleiul din germeni de grau imbunatatesc sistemul imunitar si sistemul nervos.

Uleiul de germeni de grau este un ulei nerafinat care se obţine, asa cum ii spune si numele, din germeni de grau kernel. Contine mai multa vitamina E decat orice…

Tratament sinuzita

Publicat pe 18 dec. 2012 at 7:25pm

Cauti un tratament sinuzita? Ai ajuns exact unde trebuia. Sfaturile si trucurile pe care ti le vom dezvalui in continuare iti vor face viata mai usoara. Te doare capul (mai ales fruntea), iti curge in continuu nasul care se incapataneaza sa nu se desfunde cu nici un chip. Ba mai rau, nu mai ai nici pofta de mancare, nu poti sa te concentrezi, ai febra, ametesti?

S-ar putea sa nu fie vorba despre o banala raceala, tratata mai mult cu indiferenta decat cu pastile, ci de o sinuzita in toata regula. Din fericire, ai posibilitatea de a lua cateva masuri de prim ajutor, insa trebuie sa…