Sfaturi pentru indepartarea stresuluiUn comentariu

Publicat in:
Etichete: sanatate, stres, viata

Sfaturi utile pentru a scapa de stres

Sfaturi utile pentru a scapa de stres

Termenul de stres este tot mai des intalnit, nu numai in cartile sau in publicatiile de specialitate. El apare mai ales in viata noastra zilnica intr-o dubla utilizare:

  • una se refera la situatiile stresante: conditii daunatoare, agresive care ameninta organismul nostru, presiuni din foarte multe parti, constrangeri si privatiuni la care suntem supusi in viata zilnica, de multe ori fara a putea riposta.
  • cealalta se refera la starea de stres a organismului nostru: oboseala permanenta care in timp si sub actiunea acelorasi situatii stresante se poate transforma in oboseala cronica, uzura noastra, aparitia diverselor reactii ale organismului, cum sunt dureri inexplicabile, stari de disconfort, care in timp pot duce la aparitia numeroaselor boli.

Bineinteles, ca la ritmul vietilor noastre nu vom putea sa eliminam stresul, dar cel putin putem respecta cateva principii care ne pot ajuta sa facem cat de cat fata stresului.

Sfaturi pentru indepartarea stresului

1. Cultivarea unui mod de viata sanatos.

Chiar daca este greu, chiar imposibil de multe ori, din cauza programului supraincarcat din timpul zilei care se prelungeste seara tarziu, totusi respectarea orelor de somn este foarte importanta. Se stie ca somnul dintre orele 22.30-24.30 este cel mai benefic si odihnitor pentru organismul nostru. Orele de somn pierdute in mod repetat, pe langa faptul ca nu mai pot fi get well, pot crea si probleme de sanatate atat fizice cat si psihice. Lipsa somnului adanceste starile de stres si ne afecteaza gandirea lucida.

Lipsa de miscare, mai ales cea in aer liber, lipsa consumului zilnic de fructe si legume, consumul in exces de cafea si tutun sunt alte elemente nocive pentru organismul nostru care contribuie la agravarea starilor de stres.

2. Discutarea problemelor cu altii ne elibereaza intr-un fel.

Comunicand poti fi ajutat sa vezi lucrurile din alt punct de vedere, unul care poate sa iti si rezolve anumite probleme. Suntem diferiti, percepem lucrurile diferit si tocmai de aceea este foarte bine sa comunicam intre noi, ajutandu-ne astfel sa evaluam lucrurile intr-o cu totul alta lumina. Multi tindem sa pastram ceea ce ne preocupa, fie din lipsa timpului de a sta „la taclale”, fie pur si simplu din dorinta de a nu-i impovara pe altii cu problemele noastre.

3. Sa incercam sa privim lucrurile cu mai multa ingaduinta.

Acest principiu se refera la acea linie care separa ceea ce este cu adevarat important, serios si ceea ce este mai putin important. Aceasta importanta o stabileste fiecare pentru el insusi. important este sa nu ne mai stresam pentru lucrurile marunte, pe care noi insine le transformam in probleme foarte grave, de multe ori fiind atat de preocupati de probleme extrem de marunte fara nici macar sa ne dam seama. Le constientizam, poate, mai tarziu, cand deja suntem afectati de problemele minore.

4. In putinul timp liber ramas, sa incercam sa facem activitatile care ne plac cel mai mult.

Daca nu avem acest timp pentru noi, este foarte important sa incercam sa il cream. Daca ne privam in mod repetat de lucruri sau activitati care ne fac placere, ajungem sa fim atat de frustrati incat ne accentuam orice alta stare negativa pe care o avem, inclusiv starea de stres.

5. Un ultim principiu, sa-l numesc asa, dar foarte vital, este recunoasterea stresului ca pe un fenomen oarecum normal al vietii.

Astfel putem sa ne ajutam, sa fim ajutati si sa reusim sa-i facem fata fara a ne afecta fizic si psihic.

Foarte necessary pentru fiecare dintre noi, este continuua auto-evaluare. Incercati sa  rememorati numai activitatile pozitive realizate, care sa va faca sa fiti multumiti de voi insiva si care sa va confere o stare de incredere de sine!

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Sfaturi pentru indepartarea stresului

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns