Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 3, 2011

Vaginul Femeii

Publicat pe 03 mart. 2011 at 8:59pm

Vaginul  femeii este un organ muscular tubular cu pereţi subţiri, care se întinde de la colul uterin la organele genitale externe. Vaginul este o cavitate închisă în stare de repaus, dar care se dilată mult în timpul actului sexual şi în timpul naşterii.

Vaginul are aproximativ 8 cm lungime şi este situat între vezica urinară şi rect. Formează porţiunea principală a canalului pelvin (de naştere] şi este organul în care pătrunde penisul în timpul actului sexual.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); STRUCTURA VAGINULUI

Peretele anterior şi posterior ai vagi­nului se află în mod normalîn contact unul cu celălalt, închizând…

Colul uterin (cervixul) – Corpul Uman Organe Interne

Publicat pe 03 mart. 2011 at 8:56pm

>Cervixul sau colul uterin constituie porţiunea inferioară, îngustată a uterului. Colul uterin este fixat în poziţie cu ajutorul ligamentelor cervicale, ancorând astfel corpul uterin rela­tiv mobil de deasupra. STRUCTURA CERVIXULUI Cervixul este format dintr-un canal îngust, care la femeia adultă are o lungime de aproximativ 2,5 cm. Pereţii cervixului sunt rezistenţi şi conţin pe lângă musculatură şi mult ţesut fibros, spre deosebire de corpul uterului, la care predomină structura musculară. Canalul central al colului repre­zintă continuarea în jos a cavităţii uterine, care se deschide la capătul său inferior – orificiul uterin extern – în cavitatea vaginului. Acest canal are cea mai mare lărgime în porţiu­nea centrală şi se îngustează…

Osul coxal

Publicat pe 03 mart. 2011 at 8:50pm

Osul coxal – Cele două oase coxale fuzionează în partea anterioară şi se unesc cu sacrul în partea posterioară. Fiecare dintre ele este format din trei oase – ilion, ischion şi pubis. Cele două oase coxale constituie cea mai mare parte a bazinului, unindu-se între ele în partea din faţă şi cu sacrul în partea posterioară.

STRUCTURĂ

Osul coxal este mare şi puter­nic, deoarece îndeplineşte rolul de transmitere a forţelor între coloana vertebrală şi membrele inferioare. La fel ca majoritatea oaselor, pre­zintă zone rugoase sau denivelate, pe care se inserează muşchii şi liga­mentele.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Osul coxal este format din trei oase separate: ilion, ischion şi pubis. La copii, aceste oase sunt unite…

Oasele bazinului

Publicat pe 03 mart. 2011 at 8:39pm

Bazinul sau pelvisul osos are formă de pâlnie şi este format din oasele coxale, sacru şi coccis. Oasele bazinului constituie locul de inserţie a numeroşi muşchi importanţi şi totodată, asigură protecţia organelor pelvine, care au importanţă vitală.

Oasele pelvisului formează o struc­tură inelară care face legătura din­tre coloana vertebrală şi membrele inferioare şi protejează conţinutul pelvin, inclusiv organele reproducă­toare şi vezica urinară. Oasele bazinului, pe care se prind numeroşi muşchi puternici, per­mit transferul greutăţii corpului pe membrele inferioare, în condiţii de cât mai mare stabilitate.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); STRUCTURA PELVISULUI

Pelvisul are formă de pâlnie şi este format din oasele coxale, sacru şi coccis. Oasele coxale se întâlnesc anterior la nivelul simfizei pubieneşi se…


Advertisement

Mai multe...

Arhiva

martie, 2011
lun mar mie joi vin sâm Dum
« feb.   apr. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031