Insecte ce se pot consuma la masa0 Comments

Publicat in:
Etichete: africa, albine, alimentatie, alimente, asia, comestibile, culegere, insecte, lacuste, larve, viespi

Din punct de vedere culinar, exista in toata lumea o multime de insecte care pot fi consumate sub forma de hrana, in anumite situatii. De pilda, cei de la BBC au realizat o statistica si sustin ca pe Glob exista circa 1.900 de specii de insecte care sunt consumate la masa in lume, mai ales in Asia si Africa. Unii dintre noi, desigur, vom considera acest aliment dezgustator, mai ales europenii, insa in multe zone din Asia este vorba despre un deliciu alimentar.

Circa 2 miliarde de oameni mananca zilnic insecte, atat crude, cat si gatite, iar expertii in domeniul nutritional spun ca acestea sunt foarte bogate in proteine, fibre, grasimi sanatoase si vitamine esentiale.

Insecte comestibile

Insecte comestibile

Oamenii au obiceiul de a manca insecte, mai ales in Asia, deoarece acolo se manifesta uneori o penurie de alte alimente, iar multi dintre ei se ocupa cu culegerea si procesarea insectelor comestibile.

Insecte comestibile – Furnicile

Oricat ni s-ar aparea de dezgustator, faptul ca aceasta constituie baza alimentara pentru peste o cincime din populatie justifica macar o trecere in revista a respectivelor insecte comestibile. De exemplu, furnicile se consuma in Africa si Asia. Expertii spun ca 100 grame de furnici rosii contin 14 grame proteine, 48 grame calciu, o cantitate mare de fier, necesara globulelor rosii, fara a avea carbohidrati.

Insecte comestibile – Larvele de albine si viespi

100 de grame se obtin din circa 1.000 de furnici, care trebuie culese, depozitate, livrate si in cele din urma procesate. Pe de alta parte, lacustele si greierii sunt niste insecte care asigura hrana multor milioane de consumatori. Lacustele au un gust bun si pot fi mancate in stare deshidratata, ca floricelele. Aceste insecte au avantajul ca sunt usor de prins si se gasesc in cantitati uriase in zonele unde isi au ele habitatul.

Despre albine si viespi se cunoaste faptul ca larvele lor sunt foarte cautate in Asia, Africa, Australia, America de Sud si Mexic. Specialistii in nutritie sustin ca larvele au un gust dulce, care provine din zaharurile continute in miere. Potrivit BBC, larvele sunt bogate in proteine, dar si in carbohidrati, atat de utile persoanelor care sufera de anumite afectiuni.

Insecte comestibile – Lacuste

De asemenea, prinderea lacustelor in scopuri nutritionale poate aduce mari servicii agriculturii, mai ales ca se stie faptul ca acestea pustiesc plantatii intinse in zonele spre care migreaza.

Insecte comestibile – Gandaci

Gandacii reprezinta un aliment care se gaseste in bazinul Amazoanelor si din Africa Centrala. Aceste insecte se pot culege din padurile tropicale sau ecuatoriale, deoarece ei traiesc in lemnul putred al arborilor sau in radacinile dezafectate ale copacilor.

Insectele de tipul acesta se pot praji pe carbuni si se consuma tot in stilul floricelelor. BBC arata ca despre gandaci, specialistii sustin ca ei contin mai multe proteine decat orice alte insecte.

Insecte comestibile – Fluturii si moliile

Fluturii si moliile se consuma si ei ca aliment, insa doar larvele acestor insecte sunt utilizate, mai ales in Africa. Expertii sunt de parere ca aceste larve au multe substante nutritive, foarte utile pentru femeile gravide, al caror corp este deficitar in asemenea substante.

De asemenea, in America Centrala si de Sud, exista cateva specii de larve foarte grase si carnoase, o baza alimentara pentru populatia locala.

Insecte comestibile – Plosnita de mare

Plosnita de mare se consuma si ea, insa de la aceasta insecta nu se mananca decat ouale. Acestea se depun in cantitati mari pe frunzele si vrejurile plantelor acvatice. Ouale sunt culese si vandute pentru consum si se consuma crude in Mexic si America Centrala.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Insecte ce se pot consuma la masa

Lasă un răspuns