Cum se manifesta ortorexia nervoasa0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, impuls, masa, medici, meniu, ortorexia nervoasa, simptome, vegetarieni

In zilele noastre exista multi oameni care nu mananca carne, sunt vegetarieni convinsi si consuma numai produse vegetale bio. Acestia pot ajunge in situatia sa devina pur si simplu obsedati de faptul de a manca cat mai sanatos si ii desconsidera pe cei care nu se alimenteaza la fel ca ei, izolandu-se social si avand tot mai putini apropiati in jurul lor.

Simptome ortorexie nervoasa

Simptome ortorexie nervoasa

De fapt, aceste persoane sufera de boala denumita ortorexia nervoasa, spun medicii.

Cei care sufera de ortorexia nervoasa sunt persoanele care au impulsul de a manca anumite alimente atunci cand sunt nervoase sau emotionate. Medicii spun ca studiile arata faptul ca aceasta boala se manifesta mai ales la reprezentantii sexului tare, care nu au prea multe studii.

Potrivit datelor publicate de Health.com, savantii au legat ortorexia de manifestarea tulburarii obsesive, care este axata pe alimentatie si care se prespune ca ar avea astfel de cauze biologice. Printre simptomele acestei boli se afla obsesia de a manca sanatos, dar si moartea prin inanitie.

Cei care sufera de aceasta boala considera ca alimentele conservate sunt produse periculoase, cele prelucrate industrial sunt artificiale, iar hrana de tip bio este cea mai sanatoasa.

Health.com scrie ca printre trasaturile acestei afectiuni se afla faptul ca pacientii sunt caracterizati de pierderea timpului pentru a stabili ce fel de meniu format din alimente sanatoase au de mancat zilnic.

Printre oamenii care au o mare predispozitie la ortorexie se afla vegetarienii convinsi

Acestia au parte de anumite stari de vinovatie, teama sau dezgust fata de propria persoana atunci cand are loc abaterea de la acest regim alimentar, experimenteaza placerea de a manca alimente pure si incearca sa obtina stima de sine si un sentiment de control cand se respecta planul alimentar.

In plus, acesti pacienti ii desconsidera pe cei care nu mananca la fel si se izoleaza social, scrie portalul Health.com. In cadrul acestei boli, mancatul sanatos devine fanatism, iar cel care sufera de ortorexie poate slabi prea tare, obiectivul principal fiind respectarea dietei, nu pierderea in greutate.

Printre oamenii care au o mare predispozitie la ortorexie se afla vegetarienii convinsi, cei care adopta dieta dupa dieta. Totusi, oricine este interesat de a consuma alimente sanatoase poate deveni obsedat de aceasta latura, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se manifesta ortorexia nervoasa

Lasă un răspuns