Respiratia Senobi – Cum sa respiri pentru a scapa de kilogramele in plus0 Comments

Publicat in:
Etichete: abdomen, flexare, japonia, respiratie, senobi, sfaturi, slabire, spate, specialisti, supraponderali, tehnica de respiratie

In intreaga lume exista o multime de metode de a slabi si de a tine sub control greutatea corporala. Iata ca expertii din Japonia ne propun o tehnica de respiratie profunda, dezvoltata si utilizata la scara larga in aceasta tara.

La ce te ajuta

Este vorba despre respiratia abdominala Senobi, care ajuta pentru tratarea astmului, precum si a altor probleme respiratorii, dar si in combaterea obezitatii.

Respiratia Senobi

Respiratia Senobi

Savantii de la Ayoama Clinic, Niigata, Japonia au publicat recent o cercetare care se refera la impactul respiratiei Senobi asupra pierderii in greutate. Expertii niponi sunt de parere ca respiratia abdominala are capacitatea de a influenta sistemul nervos, nivelul hormonilor si chimia creierului, care cauzeaza pierderea in greutate.

Specialistii au observat in timpul testelor prezenta unor anomalii la pacientii cu probleme de sanatate. De pilda, s-a observat o supra-activitate a sistemului nervos parasimpatic si o secretie lenta de hormoni. Specialistii japonezi si-au propus sa afle daca metoda de respiratia Senobi poate modifica activitatea sistemului nervos, cu efecte in pierderea greutatii corporale.

Acestia au monitorizat 40 de femei, intre 40 si 50 de ani, dintre care 20 au fost cu o greutate in limitele normalului si 20 au fost supraponderale.

Dupa o luna de exercitii, pacientii supraponderali au aratat o pierdere semnificativa de grasime corporala!

Ei au examinat activitatea sistemului nervos simpatic si mai multe niveluri de hormoni inainte si la 30 de minute dupa efectuarea exercitiului de respiratie. S-a constatat ca dupa numai un minut de respiratie Senobi, se regleaza activitatea nervilor simpatici, care este corelata cu cresterea secretiei hormoni, la femeile supraponderale.

Aceasta schimbare nu a fost remarcata si la grupul de femeile cu greutate normala.

Tehnica de respiratie Senobi

Cercetatorii spun ca metoda de respiratie Senobi se poate face stand pe scaun sau chiar si in picioare. La inceput va trebui sa departati picioarele si sa le flexati usor, sa intindeti mainile deasupra capului cu degetele intrepatrunse sau nu. Palmele pot fi intinse, in cazul in care nu intrepatrundeti degetele.

Trebuie sa va pregatiti sa respirati adanc odata ce va lasati pe spate, cu gatul arcuit, asa incat sa vedeti tavanul.

Va trebui sa inspirati pentru 5 secunde, apoi expirati timp de 5-7secunde. Este indicat sa faceti asta de trei ori si sa repetati procedeul timp de trei minute.

Femeile care au facut parte din grupul studiat au efectuat acest exercitiu, inainte de fiecare masa, timp de o luna. Dupa circa 30 de zile de exercitii de respiratie, pacientii supraponderali au aratat o pierdere semnificativa de grasime corporala. Expertii niponi au aratat ca tehnica de respiratie mentionata poate sa activeze sistemul nervos simpatic, care ajuta la pierderea in greutate prin majorarea activitatii metabolice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Respiratia Senobi – Cum sa respiri pentru a scapa de kilogramele in plus

Lasă un răspuns