Afectiuni care se manifesta impreuna, fara sa-ti dai seama0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, Alcool, boli, diabet, inima, medici, tigari

Exista afectiuni care se manifesta destul de des impreuna si care afecteaza multi oameni si se agraveaza un ape cealalta, sustin medicii.

Expertii au observat ca pacientii cu o anumita suferinta au parte destul de des de o afectiune mai veche insotita de o alta, care aparent nu are nici o legatura cu prima suferinta. Specialistii au analizat posibilele legaturi periculoase si au stabilit ca afectiunea care sta in umbra celei principale poate sa fie prevenita.

Boli care merg impreuna

Boli care merg impreuna

Migrenele si atacul de cord

Una dintre cele mai bine cunoscute boli care se manifesta in pereche este migrena si atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. In cazul in care ai parte des de dureri de cap riscurile unui atac de cord se majoreaza foarte mult. De pilda, o migrena pe luna creste cu 50% riscul accidentelor vasculare.

Expertii sunt de parere ca solutia este reprezentata de menajarea sistemului cardiovascular si mentinerea sub control strict a tensiunii arteriale. In plus, trebuie pastrat in limite normale nivelul de colesterol, este necesar sa renuntati la tigari si sa limitati consumul de alcool, mai spun medicii.

Endometrioza si melanomul

O cercetare care a fost realizata in Marea Britanie a indicat faptul ca femeile cu endometrioza prezinta un risc cu 62% mai mare de a suferi de melanom, iar in aceste cazuri specialistii spun ca suspecteaza o componeneta genetica care face ca cele doua suferinte sa mearga mana in mana.

Hipertensiunea arteriala si diabetul

De asemenea, o alta boala, hipertensiunea arteriala este unul din factorii ce favorizeaza aparitia diabetului.

Conexiunea dintre cele doua boli este factorul favorizant comun, respectiv obezitatea. Medicii spun ca riscul de diabet zaharat se majoreaza in cazul in care tensiunea arteriala creste pe masura ce inaintezi in varsta.

Trebuie spus ca factorii principali sunt nivelurile ridicate de inflamatie in organism, si o afectiune vasculara greu de identificat care se manifesta la nivelul capilarelor sangvine.

Pentru a preveni ambele afectiuni trebuie sa faceti in fiecare zi miscare fizica usoara.

Bolile pielii si atacul de cord

Mai mult, unele afectiuni de piele sunt asociate cu un risc crescut de aparitie a atacului de cord. Cei care sufera de psoriazis au un risc crescut de a face atac de cord.

Medicii explica acest aspect prin faptul ca deficitul imunitar care duce la aparitia psoriazisului poate cauza inflamarea sistemului cardiovascular afectand in mod principal inima.

Astmul si problemele psihologice

Cercetarile efectuate in SUA au dovedit ca exista o conexiune stransa intre astm si probleme psihologice, inclusiv depresie si anxietate. Din punct de vedere statistic, circa 1, 8 din 10 dintre pacientii cu astm bronsic au parte de o suferinta mentala.

In aceasta situatie, specialistii sustin ca dificultatile de respiratie reprezinta o cauza care favorizeaza complicatii cerebrale inclusiv anxietate, depresie sau probleme psihologice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni care se manifesta impreuna, fara sa-ti dai seama

Lasă un răspuns