Ce risti daca eviti soarele0 Comments

Publicat in:


O cercetare care a fost realizata in Marea Britanie a aratat faptul ca cei care au o cantitate mai mare de vitamina D in organism sunt mai putin predispuse sa dezvolte diabetul de tip 2. Potrivit expertilor britanici, aceasta vitamina mai este cunoscuta si sub numele „vitamina soarelui„, deoarece lumina soarelui stimuleaza productia de vitamina D la nivelul tegumentelor.

In acest fel, persoanele care petrec mult timp in natura, produc in mod natural aceasta vitamina. Cercetarea ar putea juca un rol major in combaterea unei afectiuni care are o incidenta tot mai mare in ultimii ani.

Exercitiile fizice, sportul si o cura alimentara

Exercitiile fizice, sportul si o cura alimentara echilibrata pot ajuta in prevenirea diabetului chiar daca studiul sugereaza ca lipsa expunerii la soare ar putea fi de asemenea un factor care contribuie la dezvoltarea afectiunii.

Specialistii au testat sangele a 5.200 de oameni si au stabilit ca pentru fiecare 25 de nanomoli de vitamina D suplimentari din sange riscul de a dezvolta diabet se reduce cu 24%. Expertii spun ca este dificil sa subevalueze importanta acestui fapt.

Potrivit afirmatiilor profesorului Ken Sikaris, autorul studiului, cei care au mai putin de 50 de nanomoli de vitamina D pe litru de sange prezinta un deficit. In cazul in care se stabileste o asociere completa intre vitamina D si posibilitatea de a face diabet, persoanele din grupele de risc ar putea lua suplimente alimentare care sa le reduca riscul de a dezvolta boala.

Savantii vor sa stabileasca daca persoanele cu diabet de tip 2 pot beneficia de suplimente de vitamina D

Conform savantilor britanici, lipsa expunerii la soare si cantitatea insuficienta de vitamina D sunt responsabile pentru 600.000 de cazuri de cancer care apar in fiecare an.

Cercetatorii vor stabili daca persoanele cu diabet de tip 2 pot beneficia de suplimente de vitamina D. Intre timp, se recomanda mentinerea unei greutati normale printr-o dieta sanatoasa si practicarea de exercitii fizice care sa reduca riscul dezvoltarii bolii.

Despre diabetul neglijat se stie ca poate cauza calcifierea arterelor, iar aceasta reprezinta cauza hipertensiunii arteriale, a tulburarilor de circulatie la nivelul picioarelor, a infarctului miocardic sau a accidentelor vasculare cerebrale. Medicii spun ca din cauza hiperglicemiei apar si leziuni ale vaselor mici de sange. Acestea sunt responsabile de modificarile patologice aparute la nivelul ochilor si al rinichilor.

Potrivit sursei citate, „leziunile diabetice” ale sistemului nervos se manifesta prin tulburari de sensibilitate, furnicaturi, senzatii de arsura si durere la nivelul picioarelor si mainilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce risti daca eviti soarele

Lasă un răspuns