Afectiuni tratate cu… mere0 Comments

Publicat in:
Etichete: artrita, coleterol, cura, dieta, fructe, guta, mere, vitamine

Guta: tratament naturist cu mere

Una din cele mai raspandite afectiuni este guta, insa trebuie spus ca aceasta boala se poate trata cu ajutorul unor fructe, si anume merele. La aceste fructe, acidul malic prezent in interiorul lor neutralizeaza acidul uric si ofera astfel un real ajutor suferinzilor. Pentru aceasta se recomanda consumul a 1-2 mere pe zi, de preferat dupa masa.

Afectiuni tratate cu mere

Afectiuni tratate cu mere

In plus, se poate incerca cura cu suc de mere cu miere si lamaie in functie de gust. Expertii sustin ca in acest sens se vor consuma zilnic cate 1,5 litri pe o perioada de timp de cel putin 3 saptamani.

Este vorba despre o cura destul de simpla, dar care mobilizeaza puternic eliminarea sarurilor acidului uric din tesuturi prin urina. Ca urmare a efectului sau antiinflamator, aceasta cura cu suc de mere ajuta la eliminare a crizelor de guta si la redobandirea mobilitatii articulatiilor afectate.

Specialistii recomanda cura cu suc de mere, deoarece aceasta este utila si in tratarea sau prevenirea calculilor renali formati din saruri ale acidului uric.

Artrita reumatoida: tratament naturist cu mere

De asemenea, o alta afectiune care poate fi tratata cu ajutorul merelor este cea denumita artrita reumatoida. In cazul in care vreti sa nu va treziti cu articulatiile intepenite de artrita reumatoida, o data cu venirea frigului, trebuie sa stiti ca un remediu foarte bun este consumul a cate 4-5 mere zilnic, in cure de cel putin o luna.

Un important beneficiu al sucului de mere este acela de a-ti echilibra nivelul colesterolului din sange!

Expertii ne anunta ca din punct de vedere nutritional, continutul mare de vitamina C al acestor fructe, insa si de substante antioxidante, le recomanda pentru prevenirea si reducerea inflamarii articulatiilor.

In plus, aceste fructe sunt foarte utile pentru ca pot preveni modificarile degenerative la nivelul cartilajelor din articulatii, si pot pastra mobilitatea membrelor. Marul este in acest moment fructul cel mai consumat din toata lumea, mai ales ca el contine vitamine precum A, B1, B2, C si minerale ca magneziu, fosfor, fier si potasiu. In plus, coaja marului contine pectina, o fibra alimentara solubila.

Acest fruct nu contine grasimi, colesterol si nici sodiu, motiv pentru care este recomandat de medici in toate curele si dietele. Potrivit Care2.com, aceste fructe se pot consuma proaspete, in salate sau sub forma de suc, dar si gatite in diverse preparate.

Eliminarea toxinelor din ficat: cura cu mere

Trebuie sa stiti ca sucul de mere ajuta ficatul sa elimine toxinele. Cura cu suc de mere dureaza o saptamana, perioada in care se consuma cate un litru de suc pe zi. Astfel se poate elimina din alimentatie produsele de origine animala. In schimb, se consuma ceai verde si limonada.

In plus, s-a constatat ca merele reprezinta o foarte buna sursa de antioxidanti foarte necesari sanatatii sistemului cardio-vascular. Merele pun la dispozitia corpului tau mineralele necesare precum potasiul, un mineral necesar sanatatii inimii.

Un important beneficiu al sucului de mere este acela de a-ti echilibra nivelul colesterolului din sange, mai ales ca multe dintre afectiunile cardio-vasculare au drept cauza nivelul ridicat al colesterolului. Se pot preveni bolile de inima consumand un mar zilnic sau sa bei suc de mere.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni tratate cu… mere

Lasă un răspuns