Nucsoara – beneficii pentru sanatate0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, fruct, frunze, gargara, medicinal, nevralgii, nucosara, proprietati, sanatate, seminte, Tratament, utila

Nucsoara reprezinta un arbore care creste si in Romania si care poate atinge si 20 de metri inaltime. Acest arbore are o scoarta de culoare verde, cu frunze ovale, de dimensiuni mari. La nucsoara, florile sunt in forma de clopotel si au culoare galbena. Fructul are mai multe culori, de la maro deschis pana la rosu, in functie de soiul de nucsoara.

Pentru scopuri medicinale sunt utilizate semintele care au culoare cafenie si forma ovala.

Nucsoara

Nucsoara

Nucsoara – utilizari si proprietati

Acest arbore are proprietati calmante, afrodisiace, sedative, dar si tonice. Deseori, nucsoara este folosita si ca condiment in gastronomie, pentru ca da o aroma deosebita preparatelor, fiind usor picanta.

Pentru uz medicinal intern se poate utiliza pentru tratarea unor boli precum cele gastrointestinale, pentru combaterea unor stari de greata, a tusei sau a parazitilor intestinali. Este foarte buna si pentru anumite tulburari de erectie, nevralgie sau in caz de insomnie. Se poate folosi in aceste cazuri sub forma de infuzie, decoct sau daca este pusa la macerat.

In scopuri medicinale externe, se foloseste pentru a combate halena de la alcool sub forma de gargara. Potrivit specialistilor, ca si efecte adverse, trebuie spus ca supradozajul poate duce la aparitia unor iritatii ale pielii.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Nucsoara – beneficii pentru sanatate

Lasă un răspuns