Dieta Gesta sau Dieta de weekend0 Comments

Publicat in:
Etichete: cure de slabire, dieta, diete, diete de slabit, gesta, meniu, principii, reguli

Dieta Gesta a fost creata de dieteticianul Madeleine Gesta si este o dieta de slabit care, initial, a fost dedicata vedetelor care aveau nevoie sa slabeasca rapid. Aceasta a fost insa adoptata usor si de publicul larg. Efectele acestei diete sunt vizibile, ajungandu-se la o slabire de pana la 3 kg in doar 2 zile.

Dieta Gesta se bazeaza pe alimente bogate in proteine, calciu si vitamine, cu rolul de a da energie corpului.

Dieta Gesta

Dieta Gesta

Dieta Gesta – Reguli

  1. In fiecare zi se mananca 3 mese
  2. Nicio masa nu are voie sa depaseasca jumatate de kg de mancare
  3. Apa este foarte importanta, motiv pentru care trebuie sa se bea minim 1.5 litri de apa pe zi. Nu este insa indicat sa se bea in timpul meselor
  4. Se prefera alimente cat mai naturale si neprocesate

Dieta Gesta – Meniu

Prima zi: La micul dejun se vor bea 500 ml de apa. Jumatate de ora mai tarziu, se bea o cana cu suc de grepfruit stors acasa. Dupa alte 15 minute se va consuma o lingurita de miere, o lingurita de cacao si o cana de lapte degresat.

Pranzul va fi ceva mai consistent. Acesta va consta in 200 g de peste la cuptor, stropit cu lamaie si cu foarte putin ulei de masline. La 2 ore dupa pranz, se poate consuma un iaurt si o lingurita de miere.

Intre pranz si cina se va bea o cana de limonada indulcita cu miere.

Pentru cina se vor fierbe 500 g morcovi, 2 tulpini de telina, 5oo g rosii si 1 kg de praz condimentate cu putin cimbru. Zeama rezultata se va bea in 3 boluri, la interval de 10 minute, iar legumele se vor manca de asemenea in 3 boluri, la intervale de 20 de minute.

A doua zi: In cea de-a 2-a zi, micul dejun si pranzul sunt identice cu cele din prima zi. Cina difera, aceasta a 2-a cina fiind constituita din 200 g peste la cuptor si o garnitura de legume. Inainte de culcare este recomandat consumul unui iaurt si unei lingurite de miere.

A treia zi: In aceasta zi se vor consuma multe lactate. Desi nu este o zi propriu zisa de dieta, aceasta trebuie tinuta. Micul dejun poate fi identic cu cel din timpul dietei. La pranz este indicat sa se consume 250 g de branza slaba amestecata cu iaurt si cu o lingurita de miere. Pana la cina se vor consuma 2 mere. Cina va fi formata din 200 g carne alba si 300 g legume.

Pierderea kg se face datorita eliminarii de apa, mai putin a grasimilor, asadar, dieta Gesta nu este 100% recomandata.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta Gesta sau Dieta de weekend

Lasă un răspuns