Cum iti influenteaza sanatatea viata intr-un oras aglomerat?0 Comments

Publicat in:
Etichete: aglomerat, creier, oras, sanatate, savanti, studii, tara, viata

Viata intr-un mare oras aglomerat si plin de poluare nu este una tocmai sanatoasa si va poate aduce multe probleme. Pe de alta parte, viata undeva la tara, intr-o zona linistita va poate aduce mult mai putin stres si va poate prelungi speranta de supravietuire. Oamenii de stiinta spun ca numai 5 minute care sunt petrecute pe o artera de circulatie aglomerata dintr-un mare oras ne diminueaza capacitatea de concetrare.

Viata intr-un oras aglomerat

Viata intr-un oras aglomerat

Pe langa trafic sau poluare, nici navigarea online nu are efecte pozitive, mai ales ca s-a observat ca folosirea prelungita a internetului determina modificari profunde in creierul uman. Viata in mediul urban poate cauza probleme de memorie si poate genera epuizare psihica, potrivit cercetatorilor americani, anunta Care2.com.

Expertii mai spun ca in fiecare zi, creierul uman trebuie sa se adapteze unei multimi de stimuli din cauza obisnuitului zgomot urban, iar acesta este suprasolicitat.

Si Internetul este destul de nociv pentru creier

Creierul uman este nevoit sa fie permanent intr-o stare care sa provoace eliberarea de cortizol, hormonul stresului. Care2.com scrie ca posibilitatea creierului uman de a se concentra se pierde treptat, deoarece cortizolul impiedica formarea de noi cordoane nervoase in cerebel.

Cercetari recente arata ca in contextul navigarii pe internet se dezvolta rapid doua zone ale creierului: partea care este responsabila pentru memoria pe termen scurt si centrul responsabil de luarea deciziilor rapide.

Totusi, zonele profunde ale creierului, care analizeaza problemele fundamentale ale vietii, nu primesc impulsurile necesare, iar intensitatea activitatii acestora este mult diminuata.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum iti influenteaza sanatatea viata intr-un oras aglomerat?

Lasă un răspuns