Telefonul mobil si stresul0 Comments

Publicat in:
Etichete: exces, stres, studiu, telefon modbil

Comunicarea reprezinta un lucru esential si, prin urmare si comunicarea la distanta, adica telecomunicarea. Numai ca prea multa telecomunicare se pare ca dauneaza modului in care oamenii sunt fericiti.

Conform datelor unei cercetari realizate in SUA, citat de Agerpres, fericirea si telefonul mobil nu sunt deloc compatibile, persoanele conectate aproape tot timpul fiind cel mai putin fericite.

Telefonul mobil si stresul

Telefonul mobil si stresul

Expertii americani au studiat vietile a 500 de studenti si au constatat ca aceia care petrec cel mai mult timp verificandu-si apelurile si mesajele pe telefonul mobil sunt mai nervosi decat cei care reusesc sa se deconecteze total.

Conform studiului mentionat, hiperconectarea reprezinta un adevarat cerc vicios si poate sa determine mari probleme multora dintre noi.

De exemplu, studentii care reactioneaza prea mult la mesajele si la apelurile prietenilor se simt obligati sa ramana conectati, aspect care genereaza presiune suplimentara, stres.

Unii dintre studentii care nu rateaza sa raspunda la apeluri si la sms-uri se simt de parca ar avea o obligatie suplimentara in viata.

Daca cercetari precedente demonstrau ca telefonul mobil ar imbunatati relatiile sociale si ar reduce sentimentul de izolare, studii mai recente arata existenta unor probleme legate de utilizarea in exces a telefoanelor mobile si a retelelor de socializare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Telefonul mobil si stresul

Lasă un răspuns