Noi studii despre cum se poate evita boala Alzheimer0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alzheimer, omega 3, peste, recomandari, studii, SUA, ulei de peste

Una dintre cele mai grave afectiuni cu care se confrunta oamenii in varsta este Alzheimerul. Desi in cursul anului trecut, expertii anuntau ca au descoperit o pastila-minune, care ar putea opri evolutia bolii care afecteaza capacitatea creierului uman, Alzheimerul, pana la urma se pare ca aceasta va fi disponibila abia peste vreo 5 ani.

Noi studii Alzheimer

Noi studii Alzheimer

Specialistii sustin ca tulburarile de memorie sau incapacitatea de a efectua diferite activitati motorii reprezinta numai cateva din simptomele cognitive ale Alzheimerului.

Printre recomandarile acestora se numara consumul de peste si de suplimente pe baza de ulei de peste. Se stie deja cat de important este sa recoltam din hrana acizii grasi Omega 3, care indeplinesc un rol vital in conservarea memoriei si impiedica instalarea acestei boli.

Cercetarile savantilor din SUA arata faptul ca un consum de hering, macrou, sardine, somon, ton, precum si de cod, prin continutul ridicat de acizi grasi Omega 3, ar putea prelungi o viata normala cu pana la doi ani.

Recomandarea este de a include in hrana noastra pestele cel putin de doua ori pe saptamana. De asemenea, este bine sa va administrati cateva suplimente de ulei de peste o data pe saptamana, deoarece corpul uman nu produce acizi esentiali Omega 3.

Substanta care are efecte foarte benefice pentru creier este acidul docosahexaenoic (DHA), care faciliteaza comunicarea neuronilor intre ei, prevenind micsorarea volumului creierului cu trecerea timpului.

Alzheimer – Ce arata testele realizate in SUA?

In acest caz, Universitatea South Dakota din Richmond, SUA, a realizat un experiment pe 111 femei, cu varsta de aproximativ 70 de ani. Un studiu Women’s Health Initiative Memory, cu o durata de 8 ani, dupa cum ne informeaza dailymail.co.uk.

James Potala, autorul cercetarii publicate in revista Neurology, a concluzionat faptul ca diminuarea dimensiunii creierului era direct proportionala cu gradul scazut al acizilor grasi Omega 3, inclusiv al DHA.

Femeile care au luat parte la acest experiment prezentau un nivel dublu de aciz grasi, 7,5% fata de 3,4%, volumul creierului fiind cu 0,7% mai mare.

Persoanele care au fost supuse testarii aveau centrul-cheie al memoriei, zona hippocampusului, cu 2,7% mai mare. Acest aspect este important, daca tinem cont de faptul ca acest sector incepe sa se degradeze, reducandu-si dimensiunile, inainte de manifestarea acestei maladii.

Concluzia oamenilor de stiinta este ca trebuie neaparat sa includem in alimentatie pestele, dar si tehnicile de meditatie, care sunt si ele recomandate de cercetatorii de la Grupul Medical Harvard, pentru a putea incetini leziunile creierului cauzate de Alzheimer.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Noi studii despre cum se poate evita boala Alzheimer

Lasă un răspuns