Medicamentele psihotrope0 Comments

Publicat in:
Etichete: medicamente, medicamentele psihiatrice, medicamentele psihotrope, tratamente

Medicamentele psihiatrice sau psihotrope există de multă vreme şi au schimbat viaţa bolnavilor. Descope­rirea lor a dus la progresul psihiatriei, care s-a apropiat de celelalte ramuri ale medicinei.

Majoritatea moleculelor utili­zate astăzi au fost descoperite din întâmplare, iar modul lor de acţiune a fost analizat abia ulterior. Acest mod de abordare, prin încercări, frecvent în medi­cină, nu împiedică buna cunoaş­tere a modului de acţiune, a eventualelor efecte secundare şi a limitelor de utilizare a medica­mentelor psihotrope.

O TEORIE BIOLOGICĂ

Se presupune că un mare număr de tulburări mintale ar avea o cauză biologică, ceea ce explică şi justifică utilizarea medicamen­telor pentru a trata acele stadii care asociază emoţii şi com­portamente anormale.

Această idee pare a fi confirmată de un anumit număr de fapte, precum experimentele care pornesc de la prelevări biologice (sânge, urină, lichid cefalorahidian) de la per­soane bolnave sau acţiunea produselor chimice asupra com­portamentului animal. Recenta descoperire a tehnicilor de ima­gistică funcţională care permit vizualizarea creierului şi funcţi­onarea acestuia permite înţele­gerea mecanismelor cerebrale şi a disfuncţionalităţilor acestora.

Conform cercetătorilor care în­clină spre această teorie biologică, tulburările mintale sunt provocate de o anomalie în anumite reţele de celule nervoase (neuroni). Se presupune că mai mulţi neuro- mediatori (mesageri chimici între neuroni) ar fi implicaţi în aceste disfuncţionalităţi (dopamina, nora- drenalina şi serotonina). Aşadar, rolul medicamentelor psihotrope este acela de a acţiona asupra neuromediatorilor din creier.

TRATAMENTUL PE TERMEN LUNG

Medicamentele utilizate în psihi­atrie sunt adeseori prescrise pentru mai multe luni sau mai mulţi ani. în mare parte a timpului, tratamentul este continuat mult timp după dispariţia simptomelor, pentru a se preveni o recădere timpurie după oprirea medicaţiei. Acesta este principiul de bază în cazul medicamentelor care reglează dispoziţia.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Medicamentele psihotrope

Lasă un răspuns