Numarul persoanelor care sufera de dementa va creste. Iata de ce0 Comments

Publicat in:
Etichete: dementa, experti, medici, OMS, risc, studiu

Estimarile expertilor arata faptul ca numarul persoanelor bolnave de dementa se va dubla pana in 2030, urmand ca in 2050 sa fie triplu, conform unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Potrivit medicilor, dementa este un sindrom cauzat de o boala a creierului, cea mai comuna fiind boala Alzheimer. Aceasta duce la perturbari de memorie, gandire, orientare, intelegere, calculare, invatare, limbaj si judecata.

Dementa

Dementa

Estimarile arata ca numarul persoanelor bolnave la nivel mondial a fost de 35,6 milioane in 2011 si se asteapta o crestere la 65,7 milioane in 2030, informeaza Associated Press.

Potrivit studiului, in 2050 numarul bolnavilor va ajunge la 115,4 milioane de dolari.

Costurile de ingrijire ale pacientilor la nivel mondial ajung la aproximativ 605 miliarde de dolari pe an si se preconizeaza o crestere rapida. Cheltuielile sunt adesea suportare de familiile suferinzilor.

Prevenirea dementei inseamna axarea pe combaterea factorilor de risc!

Specialistii sunt de parere ca problema este cu atat mai grava cu cat ea apare in tarile sarace, unde diagnosticarea este deficitara, familiile nu au bani sa plateasca si schimbarile demografice pot reduce disponibilitatea ingrijitorilor informali in viitor.

Chiar daca cercetarea de identificare a factorilor de risc este in faza incipienta, Organizatia Mondiala a Sanatatii subliniaza ca prevenirea ar trebui sa se centreze pe combaterea factorilor de risc pentru bolile vasculare ca diabetul, hipertensiunea arteriala, obezitatea, fumatul si inactivitatea fizica.

OMS recomanda transformarea dementei intr-o prioritate medicala globala, prin facerea ei cunoascuta, diagnosticarea timpurie, concomitent cu calitatea ingrijirii si a serviciilor, asistenta din partea ingrijitorilor, prevenire si cercetare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Numarul persoanelor care sufera de dementa va creste. Iata de ce

Lasă un răspuns