Cati alcoolici din Europa beneficiaza de tratament?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alcoolici, europa, Tratament

Se stie ca dependenta de alcool este o boala a creierului, cu o probabilitate mare de a urma un trend progresiv. Expertii afirma ca alcoolul este toxic pentru majoritatea organelor din corpul uman, iar nivelul de consum este puternic corelat cu riscul pe termen lung de morbiditate si mortalitate.

Tratament alcool

Tratament alcool

Potrivit unor cercetari, alcoolul reprezinta un factor cauzal major in mai mult de 60 de tipuri de boli si leziuni.

De asemenea, specialistii afirma ca si factorii genetici si cei de mediu sunt importanti in dezvoltarea dependentei de alcool. De pilda, factorii genetici sunt atribuiti in proportie de peste 60% riscului de dezvoltare a bolii.

O caracteristica centrala a dependentei de alcool este dorinta de multe ori coplesitoare de a consuma alcool. Pacientii intampina dificultati in controlul consumului de alcool si continua consumul de alcool in ciuda consecintelor nocive asupra sanatatii.

Potrivit medicilor, diagnosticul dependentei de alcool necesita cel putin 3 din cele 6 criterii ICD – 10 clasificari de la WHO, „Raportul global asupra alcoolului si sanatatii”.

Pe continentul european exista 14 milioane de dependenti de alcool

Consumul excesiv de alcool este frecvent in multe parti ale lumii, in special in Europa, unde mai mult de 14 milioane de oameni sunt dependenti de alcool.

Expertii afirma ca in Europa, nevoia de tratament este foarte mare, doar 8% dintre pacienti beneficiind de o forma de tratament.

Atat abstinenta cat si reducerea consumului trebuie considerate ca parte a unei abordari comprehensive de tratament pentru pacientii cu dependenta de alcool.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cati alcoolici din Europa beneficiaza de tratament?

Lasă un răspuns