Ce fel de alimente trebuie sa consumati in perioada caniculei0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente, caldura, canicula, fructe, legume, nutritie, recomandari, sanitar, vara, veterinar

Ca urmare a riscului ridicat al alterarii alimentelor in perioadele cu temperaturi foarte ridicate, expertii va recomanda sa luati masuri pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare.

Potrivit nutritionistilor, trebuie sa manifestati atentie la modul in care se pastreaza si prepara alimentele, dar si la locurile de unde cumpara preparatele.

Alimente in canicula

Alimente in canicula

Specialistii recomanda spatiile inregistrate sanitar veterinar pentru achizitionarea produselor, deoarece aceste locuri ofera garantia controalelor sanitar veterinare, alimentele sunt pastrate in siguranta si depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena.

In plus, este indicat sa tinem produsele cat mai putin la temperatura camerei, iar cele depozitate in frigider trebuie sa fie ambalate separat.

De asemenea, alimentele gatite trebuie pastrate in recipiente acoperite, iar produsele decongelate nu se recongeleaza.

Legume pe canicula

Pe timpul caniculei este recomandat sa consumam salata verde, salata de varza, lapte, unt, branzeturi, cereale, fructe si legume.

Frecte recomandate in canicula

Dintre fructe, cele mai indicate sunt merele, perele, strugurii, pepenele, piersicile si ciresele, iar dintre legume, e recomandat sa consumati in special varza, salata verde, castraveti, rosii, sparanghel, conopida, ciuperci si mazare.

Salate de legume reprezinta o masa usoara si plina de vitamine, perfecta pentru zilele caniculare. In cazul in cre amestecam cinci dintre legumele preferate cu putin ulei de masline, otet balsamic si cateva condimente, obtinem o gustare perfecta pentru o temperatura de peste 35 de grade Celsius, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce fel de alimente trebuie sa consumati in perioada caniculei

Lasă un răspuns