Te ajuta renuntarea la sare in procesul de slabire?0 Comments

Publicat in:
Etichete: diete, nutritie, preparare, renuntare, sare, sarea in dieta, slabit, SUA

In timp, sarea s-a utilizat pentru conservarea alimentelor, aromarea mancarurilor in bucatarie, in indeplinirea unor ritualuri religioase, dar si ca remediu pentru tratarea multor afectiuni.

Sarea a fost folosita moneda in multe epoci istorice, si multe razboaie s-au declansat pornind tocmai de la cucerirea drumurilor si caravanelor sarii care traversau lumea. In China, in antichitate se cunosteau peste 40 de tipuri de sare.

Sarea in dieta

Sarea in dieta

Sarea poate fi considerata un adevarat simbol al vietii, deoarece multe din functiile fiziologice de baza ale corpului uman se afla in dependenta de echilibrul intre sare si lichidele din organism.”Sarea are ceva sfant in ea, ea se gaseste atat in lacrimile noastre cat si in apa oceanelor”,spunea poetul asiatic Khalil Gibran.

De asemenea, sarea este mentionata ca un ingredient de nelipsit in tratarea unor boli. Istoria medicinei ne dezvaluie folosirea sarii inca din cele mai vechi timpuri. De altfel, sarea este mentionata in mai multe scrieri si manuscrise antice, printre care si Biblia.

Pe de alta parte, trebuie spus ca in nutritia moderna exista in acest moment foarte multe diete care se bazeaza pe mitul care spune ca restrictia de a folosi sare ajuta la slabit, insa totusi, inlaturarea sarii definitiv nu este deloc sanatoasa, sustine medicul nutritionist Sara Stanner de la Societatea de Nutritie din SUA.

Multi oameni consuma prea multa sare in fiecare zi!

„Adultii au nevoie de o cantitate mica de sare in dieta lor pentru a-si mentine balansul fluidelor din corp”, atrage atentia expertul american.

Potrivit unor studii efectuate de curand, multe persoane consuma prea multa sare – circa 9 grame pe zi – fata de cantitatea maxima admisa de circa 6 grame pe zi, din care 75 % se afla in mancarurile gatite, ca supele, sosurile si carnea prajita sau coapta.

Chiar daca oamenii renunta la a mai pune sare in mancare, sarea se gaseste in destul de multe alimente.

„De cele mai multe ori, oamenii considera ca este rau sa adauge sare cand gatesc sau in farfurie, dar asta nu inseamna mai mult de 10 % din totalul de sare pe care il consuma zilnic”, sustine Sara Stanner.

Specialistul mai spune ca se pot intalni oameni care nu-si pun niciodata sare in mancare, dar acumuleaza o cantitate foarte mare de sare in organism, insa exista si persoane care pun sare in majoritatea mancarurilor si acumuleaza mult mai putina in corp.

Conform savantilor, restrictia de a gati diferite preparate cu sare, trata pacientii de hipertensiune arteriala undeva prin anii ’40.

De pilda, Walter Kempner, un cercetator de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, a devenit celebru pentru restrictia de a folosi sare in dieta, iar mai tarziu studiile au confirmat ca reducerea sarii ajuta la diminuarea hipertensiunii arteriale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Te ajuta renuntarea la sare in procesul de slabire?

Lasă un răspuns