Dieta cu oua fortifica organismul0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta, dieta cu oua, masa, muschi, organism, oua, proteine

Una dintre cele mai importante surse de proteine o reprezinta ouale. Acestea sunt foarte bune in cazul in care va ganditi sa va imbunatatiit masa musculara. Toti oamenii au nevoie de muschi, chiar daca nu sunt culturisti, iar daca acestia sunt mai si mai puternici, cu atat mai bine pentru organismul uman.

Dieta cu oua

Dieta cu oua

Expertii in nutritie recomanda pentru cresterea masei musculare o doza de 1,5 g de proteine pentru fiecare kilogram din greutatea corporala. In cazul in care vrei sa castigi consecvent masa musculara, trebuie sa incluzi in programul alimentar cat mai multe proteine, recomanda expertii.

Trebuie spus ca sportivii culturisti mananca de 2-3 ori mai multe proteine decat greutatea lor corporala, exprimata in grame de proteina.

Specialistii spun ca proteina din ou are o mare valoare biologica. Galbenusul de ou are si vitamina B12, importanta pentru constructia musculara si defalcarea grasimilor. Riscul unor boli de inima este diminuat numai mancand cateva oua pe zi.

Nutritionistii spun ca proteina din ou este recomandata si dietelor, pentru ca nu contine grasimi, carbohidrati, colesterol, in schimb este bogata in vitamine si minerale.

Chiar daca suntem activi sau mai putin activi din punct de vedere fizic, toti avem nevoie de proteina din ou pentru intretinerea sanatatii.

Ouale previn ateroscleroza

De exemplu, trebuie spus ca trei oua de dimensiuni medii ne furnizeaza 250 de calorii, 21 g de proteine, 1,6 g de glucide si 16 g grasimi.

Expertii sunt de parere ca ouale mentin in cote normale nivelul de testosteron si au grija de integritatea membranelor celulare musculare. Circa 640 de mg de colesterol suplimentar din oua reusesc sa scada cantitatea particulelor de colesterol rau, asociate cu ateroscleroza.

Nutritionistii spun ca ouale trebuie consumate in mod regulat, deoarece acestea au in compozitie toti aminoacizii necesari pentru a construi masa musculara. In plus, dintre toate sursele de proteine, ouale au proteine de calitate superioara, cu cea mai mare rata de eficienta: 3,8.

In cazul sportivilor, acest lucru este foarte important. Iar ouale sunt mai ieftine decat un shake din proteine sau un piept de pui.

Expertii spun ca modificarea masei musculare necesita foarte multi ani, pe baza unui program inteligent, care nu exclude miscarea fizica. In afara de cresterea masei musculare, proteina din ou influenteaza pozitiv eforturile generale, ca si starea de sanatate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta cu oua fortifica organismul

Lasă un răspuns