Ce sa faci pentru a avea plamani sanatosi?0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alcool, alimente, corp, fumat, omega 3, plamani, ulei de peste

Plamanii reprezinta organe a caror importanta este deosebita pentru buna functionare a corpului uman. Fie ca este vorba despre alergat, despre fitness sau urcat pe munte sau numai despre asigurarea unei respiratii corecte a organismului, plamanii trebuie sa fie mereu in forma buna. Ce putem sa facem in acest sens? Trebuie sa mancam bine, sa consumam diferite alimente, sa facem multa miscare si sa renuntam la obiceiuri nocive, precum fumatul.

Plamani sanatosi

Plamani sanatosi

Alimentatia

In momentul in care nu te alimentezi corect, corpul are probleme in asigurarea energiei necesare pentru respiratie si pentru celelalte functii ale organismului.

Mancarea pe care o consumam afecteaza cantitatea de dioxid de carbon produsa de digestie care te poate face sa te simti lipsit de puteri. Corpul uman, spun expertii, trebuie sa beneficieze de multe alimente variate pentru a primi toti nutrientii de care are nevoie. Cu totii stim ca legumele si fructele contin o mare varietate de vitamine, minerale si antioxidanti.

Unul dintre cele mai bogate alimente in antioxidanti este ceaiul verde, care o actiune benefica si asupra plamanilor.

De asemenea, majoritatea legumelor si fructelor accelereaza metabolismul histaminelor, prin intermediul vitaminei C pe care o contin. Histaminele sunt niste substante care determina inflamarea plamanilor si a cailor respiratorii. Sucul de citrice, fructele de padure, legumele verzi, rosiile sunt alimente benefice pentru respiratie si pentru asigurarea sanatatii plamanilor.

Expertii recomanda evitarea alimentelor bogate in grasimi deoarece sunt bogate in calorii care afecteaza negativ plamanii. In plus, trebuie sa stiti ca sarea are efecte nocive asupra plamanilor in cazul in care e consumata excesiv. Mai mult, si cafea si alcoolul au efectele la fel de daunatoare, spun expertii.

Evitati consumul mare de sare

Daca mancam sarat, medicii ne avertizeaza ca particulele de sodiu ajung in celulele musculare ale plamanilor si afecteaza calciul din acestea, producand un dezechilibru in organism. Cercetari recente arata ca cei care au o dieta saraca in sare rezista mai bine la efort fizic si respira mai usor.

Trebuie sa diminuezi si cantitatea de lapte, branza, smantana, malai, soia si alimente procesate, care pot cauza aparitia mucusului, care afecteaza functionalitatea plamanilor si respiratia.

Lichidele

Consumati cat mai multa apa, deoarece asa veti elimina toxinele din corp.

Potrivit medicilor, multe afectiuni respiratorii au o conexiune directa cu anumite inflamatii. Trebuie sa stiti ca acizii Omega-3 au rolul de a diminua aceste inflamatii, iar uleiul de peste este un aliment util. Incercati sa consumati fenicul, deoarece aceasta planta are o actiune antiinflamatoare sau chiar lumanarica, aceasta facilitand expectoratia.

Si radacina de ghimbir are capacitatea de a stimula in mod benefic plamanii. In plus, expertii recomanda ceaiul de urzici, usturoiul si ceapa care au numeroase efecte benefice asupra plamanilor si ajuta la detoxifierea acestora.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce sa faci pentru a avea plamani sanatosi?

Lasă un răspuns