Cat de importanta este alegerea desertului intr-o dieta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura, desert, dieta, dulce, experti, fete, studiu, zahar

Multe persoane isi doresc sa slabeasca si, daca se poate, acest aspect sa se petreaca cat se poate de repede si fara prea mare efort. Expertii in nutritie sustin ca o cura de slabire bine aleasa reprezinta o varianta recomandata in cazul in care vreti sa pierdeti in mod treptat, si nu foarte rapid, surplusul de greutate.

Intr-o dieta, nutritionistii recomanda sa se piarda intre o jumatate de kilogram si 800 de grame pe saptamana.

Desertul in dieta

Desertul in dieta

Potrivit specialistilor, pierderea in greutate efectuata in mod rapid poate avea consecinte destul de nefaste asupra corpului.

In schimb, o dieta facuta dupa un plan meticulos poate determina aparitia unor noi obiceiuri alimentare, prin care se va diminua greutatea corpului uman.

Tine dieta si fa cat mai mult sport

Expertii spun ca numarul de calorii pe care il vei pierde zilnic trebuie sa fie neaparat corelat cu un program de sport si exercitii fizice, ca sa poti efectua pierderea in greutate intr-un mod cat mai sanatos.

De exemplu, s-a observat ca multe persoane aleg sa consume alimente bogate in calorii, insa destul de sarace in nutrienti. Totusi, una dintre problemele care apare se refera la alegerea desertului, atunci cand tineti un regim de slabit.

In cazul in care nu poti sa renunti la desert, ar trebui sa mananci unul cu un indice glicemic cat mai mic, recomanda specialistii in nutritie.

Acestia spun ca este recomandat sa se manance un astfel de desert cam o data pe saptamana.

Expertii au observat ce fel de efecte are desertul asupra unei diete, in cadrul unei cercetari, la care au luat parte tinere supraponderale. Cercetarea a fost realizata la Univesitatea Oxford din Marea Britanie de catre o echipa multinationala de experti in nutritie. In cadrul studiului mentionat, aceste fete au urmat o cura de slabire timp de 90 de zile.

Oamenii prefera desertul cu mult zahar

Circa 50 % dintre tinere au avut voie, o data pe saptamana, sa manance un desert la alegere. In schimb, cealalta jumatate s-a alimentat cu un desert cu un indice glicemic scazut, de patru ori pe saptamana.

In urma studiului, s-a constatat ca toate adolescentele au avut un indice de masa corporala mai bun odata cu trecerea timpului. De pilda, la cele care au avut parte de desertul cu indicele glicemic scazut a fost observata o diminuare a greutatii fata de celalalt grup.

Expertii au mai constatat si un nivel al glicemiei scazut, dar si o imbunatatire a apetitului la adolescentele care au mancat desertul cu indicele glicemic scazut.

Cercetarea a aratat faptul ca desertul nu trebuie exclus dintr-o cura de slabire, daca vor fi alese alimente cu un indice glicemic mic.

Potrivit opiniei nutritionistilor, oamenii se abtin cu greu sa manance dulciuri, atunci cand tin o dieta, dar cand li se da voie sa aleaga, acestia prefera produsele cu un continut mai ridicat de zahar.

De aceea, o varianta indicata de specialisti ar fi sa mancati anumite deserturi care sa aiba un indice glicemic mai scazut, ajungand astfel in situatia de a va respecta strategia de pierdere in greutate intr-un mod cat mai sanatos.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de importanta este alegerea desertului intr-o dieta?

Lasă un răspuns