Cat de folositor este stanjenelul pentru bolile ficatului?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, boli ficat, ficat, homeopat, piele, planta, rizomi, stanjenel, tratament naturist

Printre plantele care cresc in Romania si se folosesc cu succes in tratamentele naturiste se afla si stanjenelul sau irisul. Aceasta floare de culoare albastra infloreste in luna iunie si e la ea se folosesc atat florile ajunse la maturitate, cat si rizomii, transformati in pulbere sau decocturi calde ori reci.

Boli de ficat - tratament naturist

Boli de ficat - tratament naturist

Expertii homeopati sustin ca prin intermediul stanjenelului se pot tratat problemele digestive si hepatice, dar si psoriazisul si alte boli. Stanjenelul creste in parcuri, in ghivecele de pe terase sau creste pe malurile lacurilor si ale iazurilor.

Stanjenelul nu depaseste inaltimea de o jumatate de metru, iar frunzele, dispuse in grupuri de patru sau sase, raman pe tulpina plantei, facand loc florilor albastre sau violet, care cresc in tufe.

Tratamentul eczemelor

Trebuie sa stiti ca radacina de stanjenel este cea mai utila in tratarea multor boli, fiind un eficient remediu in tratarea acneei si a eczemelor, datorita proprietatilor sale diuretice si antiseptice.

De asemenea, specialistii in homeopatie spun ca aplicatiile terapeutice ale radacinii erau cunoscute si de vechii amerindieni, care o utilizau pentru efectele vomitive si laxative, dar si la vindecarea ranilor.

Stajnenelul, bun pentru detoxifierea organismului

Cea mai eficienta parte a plantei care ajuta in vindecarea si ameliorarea mai multor boli este partea lemnoasa, radacina. Daca vreti sa o folositi, trebuie sa scoateti rizomii si sa curatati radacinile subtiri, crescute in jurul radacinii principale.

Curatarea acestora se face inainte ca rizomii sa se usuce, dupa care se tin in apa timp de 30 de minute, pentru a se evita brunificarea lor in contact cu aerul.

Tuse

Ca si planta medicinala, stanjenelul este utilizat in tratarea tusei, deoarece radacina sa are proprietati expectorante si emoliente.

Daca aveti probleme respiratorii, aceasta planta se poate folosi cu succes. In plus, poate inlocui apa de gura, datorita efectului antiseptic pe care il are.

Afectiuni dermatologice

Stanjenelul se foloseste in afectiunile dermatologice, ajutand pielea prin ficat, care este principalul organ de detoxificare a organismului. Ca si tratament, se pune seara o jumatate de lingurita cu rizom sfaramat in 150 ml apa plata rece si se lasa pana a doua zi.

Dimineata se va lua o inghititura pe stomacul gol, cu 10 minute inainte de micul dejun. Se va repeta operatiunea de cinci ori pe parcursul unei zile. Tratamentul dureaza sapte zile si se poate repeta la interval de aproximativ sase saptamani.

Constipatia

Planta de iris contine ulei eteric cu miros de viorele, esteri, glucozide, amidon si saruri minerale, ceea ce ii confera un efect antispastic, expectorant, diuretic sau cicatrizant. De asemenea, este utilizat cu succes si in constipatia asociata cu probleme hepatice.

In vechime, rizomii de stanjenei se fierbeau in vin sau apa de izvor, pentru eliminarea lichidului de ascita. Acestia erau combinati cu rachiu, fiind folositi de femei pentru a-si curata trupul dupa nastere. Pentru faptul ca nu existau remedii pentru galbinare, aceasta era tratata cu fiertura din doua radacini: stanjenel si sofran.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de folositor este stanjenelul pentru bolile ficatului?

Lasă un răspuns