Menta prospata pentru afectiunile colonului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, beneficii menta, ceai, colon, medici, menta, natura, plante, terapie

Printre plantele care au efecte miraculoase pentru corpul uman se afla si menta, aceasta fiinduna dintre cele mai des uzitate. Potrivit opiniei expertilor in fitoterapie, gustul placut si racoros al mentei este completat si de o serie de beneficii pentru sanatate.

Beneficii menta

Beneficii menta

De pilda, savantii din Australia au descoperit recent faptul ca menta poate usura disconfortul abdominal al pacientilor care sufera de sindromul colonului iritabil.

Potrivit unor studii, cea mai eficienta forma de folosire a mentei este ceaiul, eficient mai ales in boala diareica, dar menta proaspata ofera mai multe avantaje datorita substantelor pe care le contine.

Ce contine

Frunzele de menta contin uleiuri volatile, flavonoizi si tanin. Trebuie sa stiti ca mentolul actioneaza asupra mucoasei gastrice, avand un rol de relaxare.

Medicii spun ca mentolul are rolul de a inlatura senzatia de greata si aparitia eventualelor varsaturi. Trebuie sa mai stiti ca uleiurile volatile din frunzele de menta sunt foarte importante in tratarea diveselor afectiuni digestive, respiratorii circulatorii si relaxeaza musculatura.

De asemenea, aceste uleiuri volatile au niste capacitati antiseptice impotriva unor infectii, dar si proprietati carminative, adica sunt capabile sa calmeze durerile abdominal si favorizeaza emisia de gaze.

Beneficii menta

Menta este buna pentru corpul uman deoarece stimuleaza secretia de bila si, in consecinta, aceasta se elimina in duoden cu o mai buna digestive.

In plus, taninul continut de frunzele de menta actioneaza asupra tractului intestinal, avand o actiune dezinfectanta.

De retinut faptul ca menta si extractele din menta nu trebuiesc folosite mai ales la copilul mic – uleiul de menta poate sa dezvolte o reactie alergica.

Mai mult, menta nu trebuie utilizata nici la cei care sufera de gastrita sau de ulcer – in aceste cazuri, menta are efect iritant.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Menta prospata pentru afectiunile colonului tau

Lasă un răspuns