Antidepresivele regenereaza celulele creierului uman0 Comments

Publicat in:
Etichete: antidepresive, celule, creier, efecte, studii, uman

Antidepresivele ajuta creierul sa regenereze celulele si sa creeze altele noi, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici.

Antidepresive - efecte

Antidepresive - efecte

Cercetarile au aratat pana acum ca antidepresivele genereaza noi celule, insa nu se stia exact cum se realizeaza acest proces, informeaza Reuters.

Acest studiu, publicat in revista „Molecular Psychiatry”, arata faptul ca antidepresivele regleaza receptorul glucocorticoid, o proteina cheie care are rol in raspunsul organismului la stres.

Cercetatorii de la „King’s College” din Marea Britanie mai arata ca toate tipurile de antidepresive utilizeaza proteina respectiva pentru a crea noi celule.

Alte cercetari mai arata ca procesul de creare a noi celule in creier este incetinit la pacientii cu depresie. Se spera ca, prin studierea acestui proces, sa poata fi create noi medicamente antidepresive, mult mai eficiente.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in acest moment depresia afecteaza peste 120 de milioane de oameni din intreaga lume si sub 25% din pacienti primesc ingrijiri adecvate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Antidepresivele regenereaza celulele creierului uman

Lasă un răspuns