O noua cauza a guturaiului0 Comments

Publicat in:
Etichete: dormit, experti, guturai, somn, studiu

Persoanele care dorm mai putin de sapte ore pe noapte sunt expuse unui risc de trei ori mai mare de a se imbolnavi de guturai, fata cele care dorm opt ore sau mai mult.

Studiul, finantat de Institutul National american pentru Sanatate si publicat luni in revista americana Archives of Internal Medicine, demonstreaza ca lipsa somnului duce la slabirea sistemului imunitar.

Cauzele guturaiului

Cauzele guturaiului

Persoanele care dorm intre sapte si opt ore in fiecare seara inregistreaza cel mai scazut risc de mortalitate din cauza maladiilor cardio-vasculare, relateaza AFP.

Testele care au condus la aceasta concluzie au fost realizate pe un grup de 153 de voluntari, barbati si femei cu o stare buna a sanatatii, cu o varsta medie de 37 de ani.

Astfel, participantii la studiu au fost interogati timp de doua saptamani cu privire la numarul orelor de somn din timpul noptii si daca se simt odihniti dimineata, in momentul in care se dau jos din pat.

Apoi subiectii au fost trecuti in carantina si au fost pusi in contact cu un virus ce provoaca guturaiul. Potrivit sursei citate, cinci zile mai tarziu, au fost examinati.

Asa dupa cum era de asteptat, concluzia medicilor a fost ca o perioada mai mica de somn in cursul noptii duce la un risc mai crescut de aparitie a guturaiului.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

O noua cauza a guturaiului

Lasă un răspuns