Care sunt alimentele cele mai bogate in calciu, care ard grasimile?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, calciu, cura de slabire, dieta, dieta de slabit, slabire

Expertii in nutritie sustin ca o dieta sanatoasa ar trebui sa includa o cantitate mare de calciu. Potrivit cercetatorilor, oamenii care nu consuma suficient calciu au un procentaj de grasime mai ridicat comparativ cu ceilalti, care se hranesc corect din acest punct de vedere.

Oamenii care nu au parte de suficient calciu sunt mai putin capabili sa isi controleze pofta de mancare.

Alimente cu calciu - dieta

Alimente cu calciu - dieta

O dieta bogata in calciu poate determina scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului si niveluri mici ale zaharului din sange.

Alimente cu continut ridicat de calciu

Exista o serie de alimente cu continut ridicat de calciu:

Semintele de susan: 277 de miligrame de seminte de susan reprezinta 28% din totalul de calciu care trebuie consumat zilnic (100 miligrame). O cantitate de 28 de grame de seminte de susan contine circa 160 de calorii.

Bok choy (o specie de varza chinezeasca): 158 miligrame de bog choy asigura 16% din necesarul zilnic de calciu.

Expertii ne anunta ca o ceasca de bog choy are o valoare energetica de 20 de calorii.

Tahini este o pasta care contine seminte decorticate de susan, folosita in bucataria din Africa de Nord, Grecia, Turcia si Orientul Mijlociu. Trebuie spus ca 112 miligrame de tahini asigura 12% din totalul zilnic de calciu necesar organismului.

Doua linguri de tahini au aproximativ 160 de calorii.

Crema de branza: 98 miligrame de crema de branza reprezinta 10% din necesarul zilnic de calciu. O cantitate de 28 de grame de crema de branza are 29 de calorii.

Varza Kale: 93 de miligrame de varza Kale reprezinta 9% din necesarul zilnic de calciu. O ceasca de varza Kale are aproximativ 36 de calorii.

Migdale: consumul a 75 miligrame de migdale va aduce un aport de 8% din necesarul zilnic de calciu. Expertii spun ca 22 de migdale au 170 de calorii.

Broccoli: consumul unei cantitati de 62 miligrame de broccoli asigura 6% din necesarul zilnic de calciu. O ceasca de broccoli are in jur de 55 de calorii.

Spanac: consumul a 60 miligrame de spanac asigura 6% din necesarul zilnic de calciu. Doua cani de spanac au un aport energetic de 14 calorii, afirma nutritionistii.

Macris de balta: 40 de miligrame din aceasta planta medicinala asigura 4% din necesarul zilnic de calciu.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Care sunt alimentele cele mai bogate in calciu, care ard grasimile?

Lasă un răspuns